Maartje Schuurmans

30 augustus t/m 9 november, WestCord WTC Hotel in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Schilderijen. Maartje Schuurmans (1961) geboren en getogen in Friesland, met een uitstapje van de afgelopen 6 jaar naar Noord-Holland. Maar sinds kort weer teruggekeerd naar het Friese platteland, namelijk Reduzum. Altijd een grote liefde voor tekenen en schilderen gehad, destijds naast haar werk ...

Lees meer

Schilderijen.

Maartje Schuurmans (1961) geboren en getogen in Friesland, met een uitstapje van de afgelopen 6 jaar naar Noord-Holland. Maar sinds kort weer teruggekeerd naar het Friese platteland, namelijk Reduzum. Altijd een grote liefde voor tekenen en schilderen gehad, destijds naast haar werk als docent basisonderwijs en docent Nederlands in het M.B.O.

Na aquarellessen bij Tineke van Cruysen – Popta, acrylschilderen bij Doet Boersma en portret- en modelschilderen bij Irma Kemp, volgde in 2002 een toelating tot het oriëntatiejaar van de Rietveldacademie te Amsterdam.

Het zeer gevarieerde werk werd steeds gedurfder, kleurrijker en het figuratieve werd afgewisseld met abstract werk. Inspiratie met name door zee, strand en zeilen. Haar liefde voor Friesland blijft altijd in haar werk doorschemeren. Maakt, naast schilderijen, ook (grote) muurschilderingen in opdracht en beschilderde wijnkisten.

In 2009 werd een schilderij genomineerd en uiteindelijk gekozen door een Advocatenkantoor in Breda en Rotterdam. Zij kochten het schilderij en bovendien de rechten voor het jaar 2010, om het vervolgens in hun huisstijl te gebruiken.

In 2017 werd één van de doeken verkozen voor een wedstrijd voor West-Friese schrijvers. Het model op het doek werd de hoofdpersoon van een intrigerend verhaal.

Vanuit het bedrijf M’Art inmiddels al jaren werkzaam als beeldend kunstenaar met acrylschilderijen en muurschilderingen en organiseerde tal van exposities, workshops en schilderlessen ( voor zowel kinderen als volwassenen). Met dat laatste wordt weer terug gegrepen naar de ruime schat aan ervaring in het onderwijs.

Vanuit haar onlangs geopende B&B – Ayttastate te Reduzum, kan men een kijkje nemen in haar multi-functionele Atelier (schilderen, coachen, en essentiële oliën), genieten van de kunstwerken en eventueel een workshop schilderen volgen.

Lees minder

Links

Data en tijden

maandag 30 augustus 2021 t/m dinsdag 9 november 2021

zondag : 8:00-22:00
maandag : 8:00-22:00
dinsdag : 8:00-22:00
woensdag : 8:00-22:00
donderdag : 8:00-22:00
vrijdag : 8:00-22:00
zaterdag : 8:00-22:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

WestCord WTC Hotel
Heliconweg 52
8914 AT LEEUWARDEN

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader