Maglosia Fiebig

15 augustus, Hippolytuskerk in MIDDELSTUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Concert op het Hemonycarillon te Middelstum door Malgosia Fiebig, beiaardier van Utrecht en Nijmegen. Malgosia Fiebig is stadsbeiaardier van Utrecht en Nijmegen. Ze behaalde reeds verscheidene eerste prijzen bij internationale beiaardcompetities en gaf beiaardconcerten in heel Europa, Curaçao, Aust...

Lees meer

Concert op het Hemonycarillon te Middelstum door Malgosia Fiebig, beiaardier van Utrecht en Nijmegen.

Malgosia Fiebig is stadsbeiaardier van Utrecht en Nijmegen. Ze behaalde reeds verscheidene eerste prijzen bij internationale beiaardcompetities en gaf beiaardconcerten in heel Europa, Curaçao, Australië en de VS. Opnames van haar eerbetoon op de Domtoren voor de overleden artiesten David Bowie en Avicii zijn viral gegaan en zijn miljoenen keren over de hele wereld bekeken. Ook toen in 2015 de Tour de France begon in Utrecht liet ze toepasselijke muziek van de toren horen.
Als eerste vrouwelijke beiaardier speelde ze precies 10 jaar en 1 dag geleden al een keer in Middelstum, nu sluit ze de 1e reeks van zomerconcerten door vrouwelijke beiaardiers af. Ze heeft gekozen voor een programma van klassiek en lichte muziek, begint met drie liedjes van Jacob van Eyck (ca. 1590-1657), één van haar voorgangers op de Dom van Utrecht. Jacob van Eyck was ook belangrijk voor de gebroeders Hemony, de zuiverheid van de door hen, ook voor Middelstum, gegoten carillonklokken is grotendeels aan hem te danken. Het zal een genot zijn als Malgosia Fiebig met het Hemonycarillon uit 1662 de 17e eeuwse klanken over Middelstum uit strooit. Melodiën ouder dan de klokken wisselen af met muziek uit de 18e eeuw en de 20e eeuw, het programma is te vinden op de website van de Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (www.carillonmiddelstum.nl). Voor het comfortabel beluisteren van het concert staan er extra stoelen in het Asingapark, is er een videoverbinding om de beiaardier te zien spelen en is er gratis koffie of thee af te halen. Uiteraard op veilige afstand. De toegang is gratis.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 15 augustus 2021 : 16:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: Gratis koffie of thee. Er staat wel een bus voor een vrijwillige bijdrage..

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Hippolytuskerk
Concordiaplein 1
9991 BB MIDDELSTUM

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader