Makkum Art

4 juni t/m 6 juni, Centrum in MAKKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Hoogwaardige kunst van 84 kunstenaars op bijzondere locaties, met muziekuitvoeringen, dichtperformances, verhalenvertellers en Street Art, geschikt voor jong tot oud. In het weekend van 4, 5 en 6 juni 2022, organiseert de Stichting “Makkum Art” een kunstfestival in en rond het centrum van Makkum....

Lees meer

Hoogwaardige kunst van 84 kunstenaars op bijzondere locaties, met muziekuitvoeringen, dichtperformances, verhalenvertellers en Street Art, geschikt voor jong tot oud.

In het weekend van 4, 5 en 6 juni 2022, organiseert de Stichting “Makkum Art” een kunstfestival in en rond het centrum van Makkum. Dit evenement wordt één keer in de twee jaar georganiseerd. Dit jaar is het een zeer bijzondere editie in verband met het 450-jarig bestaan van Koninklijke Tichelaar Makkum. Dit willen wij als organisatie niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom pakken wij dit jaar extra groot uit, met o.a. een spectaculaire expositie van kunstenaars en keramisten, in het oude fabriekspand van Koninklijke Tichelaar aan de Turfmarkt 65 en de bedrijfsruimte er achter.

Door de vele extra muziekuitvoeringen, performances, Street Art en kettingzaagkunst krijgt het Kunstfestival een speciaal tintje en bruist Makkum van de activiteiten. Zo zijn er onder andere optredens van de van bekende jazzmuzikant Victor de Boo, de drummer van de band Shooster, die regelmatig optreedt tijdens het North Sea Jazzfestival, Shantykoor De Skúmkoppen en wordt er een pianoconcert gegeven door de Japanse pianiste Kanako Inoue in het pand van Koninklijke Tichelaar. Tevens zijn er optredens van Fryske Ferhalenfertellers en het Tango-orkest “Orquesta Astor.” Bijzonder is dat er door Maria Bouwhuis, speciaal voor jongeren een lezing gegeven wordt over Street Art, waarna deze kunstenaars van de toekomst, onder haar bezielende leiding aan de slag kunnen met spray cans om, hun eigen graffiti kunstwerk te creëren.

De insteek van het Kunstfestival Makkum Art is om hoogwaardige kunst te exposeren en een laagdrempelig evenement neer te zetten, dat zoveel mogelijk mensen, ongeacht leeftijd, culturele achtergrond, beperking of inkomen de kans biedt om diverse kunstuitingen te zien en te ervaren, kunstenaars te ontmoeten en met hen van gedachten te wisselen over hun werk, visie en het gevoel dat beeldende kunst bij hen oproept. Er wordt kunst geëxposeerd van hoog niveau op bijzondere locaties, die normaal gesproken alleen van de buitenkant gezien worden. Daarbij worden vooral karakteristieke monumentale panden en tuinen gebruikt, die in veel gevallen al een kunstwerk op zich zijn.

Er zijn kunstenaars van verschillende disciplines uitgenodigd om hun werk te komen exposeren op de bovengenoemde verrassende locaties. Hier mogen ze ook hun werkwijze demonstreren. Het is bijzonder dat er zoveel kunstenaars zelf bij het evenement aanwezig zullen zijn om met de bezoeker kennis te maken en zelf over hun gemaakte werk te kunnen vertellen. Stichting Makkum Art heeft al enkele gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland bereid gevonden om deel te nemen aan dit kunstfestival. De bekende Nederlandse kunstenaars Marchien Cordes, Winde Rienstra, Peter Hiemstra Pieter Broertjes, en de buitenlandse kunstenaars Eddy Stevens en Frank Vanhooren geven acte de présence.

Bezoekers worden vanuit de startlocatie, Multifunctioneel Centrum Maggenheim, op route geleid door het centrum van Makkum, waarbij ze geheel naar eigen inzicht een route kunnen maken of ze laten zich leiden door de voorgestelde route.Voor de bezoeker alsmede voor de kunstenaar is het een unieke kans om direct met elkaar contact te hebben en hierdoor op een ongedwongen en meer persoonlijke wijze te kunnen communiceren over de tentoongestelde kunst. Deze interactie maakt dit festival een intense beleving welke ook na het evenement blijft naklinken.

Voor het pianoconcert van Kanako Inoue wordt entree geheven.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 4 juni 2022 : 11:00 - 17:00
zo 5 juni 2022 : 11:00 - 17:00
ma 6 juni 2022 : 11:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Centrum

8754 EL MAKKUM

gratis