Manouche Swing en Linda Molenkamp

27 maart, Schenkerij De Sluiswachter in DIEVERBRUG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Twee akkoorden en vier maten, de kenner spitst meteen zijn oren, dit is niet zomaar een combo; dit is Manouche Swing! Drie heren musicerend op akoestische gitaren en contrabas spelen gipsy jazz waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten. Omdat Manouche Swing naast instrumentale muziek ook v...

Lees meer

Twee akkoorden en vier maten, de kenner spitst meteen zijn oren, dit is niet zomaar een combo; dit is Manouche Swing!

Drie heren musicerend op akoestische gitaren en contrabas spelen gipsy jazz waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten.

Omdat Manouche Swing naast instrumentale muziek ook veel van zang houdt, hebben zij zangeres Linda Molenkamp uitgenodigd om samen de ‘jazz van Parijs’ tot leven te brengen.

Hot club de France, swing manouche of gipsy jazz zijn aanduidingen voor dezelfde smaakvolle muziekstijl die is ontstaan in de jaren dertig van de vorige eeuw.

In deze periode werd traditionele zigeunermuziek uit Europa met Amerikaanse Swing gecombineerd. Belangrijkste schepper van deze opwindende nieuwe stijl was Django Reinhardt, een Sinti-zigeuner gitarist die in 1910 in België is geboren.

Samen met de Franse violist Stéphane Grapelli vormde hij in Parijs het 'Quintette du Hot Club de France' en beleefde daar grote successen.

Lees minder

Links

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Schenkerij De Sluiswachter
Dieversluis 2
7991 RM DIEVERBRUG
06 41162514
www.schenkerijdesluiswachter.nl
info@schenkerijdesluiswachter.nl