Marcel Smit

20 mei, Johanneskerk (NH Kerk) in BRITSUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Fryske singer/songwriter; streektaal. In 2020 stond de jaarlijkse podiumtour van de stichting Alde Fryske Tsjerken in het teken van haar 50-jarig jubileum. Fryske singer/songwriter Marcel Smit ging op pad om in 16 kerkjes een optreden te verzorgen. Het was een kadootje van de stichting aan het publ...

Lees meer

Fryske singer/songwriter; streektaal.

In 2020 stond de jaarlijkse podiumtour van de stichting Alde Fryske Tsjerken in het teken van haar 50-jarig jubileum. Fryske singer/songwriter Marcel Smit ging op pad om in 16 kerkjes een optreden te verzorgen. Het was een kadootje van de stichting aan het publiek. Helaas gooide corona halverwege roet in het eten en kon Marcel zijn tour niet afmaken… In 2022 pakt hij de draad weer op en gaat hij met zijn gitaar alsnog bij 8 kerken langs.

Marcel Smit is een veel gevraagd artiest en niet meer weg te denken uit de Friese Top 100. Hij is autodidact en na zijn eerste cd in 2007 volgde in 2011 een geheel Friestalig album ‘Muzyk’. Dit album kreeg prachtige recensies en daar stond hij ineens ‘dat jonkje fan de Westereen’ tussen de gevestigde namen van de Friese muziek.
Vanaf 2012 schrijft Marcel alles zelf, zowel de teksten als de muziek. Van fleurig, humoristisch tot ontroerend.

Na zijn tweede album ‘Mear muzyk’ in 2014 kwam hij in 2020 met zijn nieuwste album ‘Noch mear muzyk’. Graag laat hij zijn publiek daar tijdens deze podiumtour mee kennismaken, maar uiteraard komen ook de alom bekende bestaande nummers ruimschoots aan bod.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 20 mei 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Johanneskerk (NH Kerk)
Greate Buorren 1
9055 MT BRITSUM
058 2139666