uitverkocht

Margriet Kemper en Froukje Reitsema - Elkaars Andere

3 september, Podium Lewinski in SNEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Voorstelling: pleidooi voor naïeve nieuwsgierigheid. Elkaars Andere Voorstelling/Vertelling zaterdag 03 september 2022 / 19:30 ELKAARS ANDERE – pleidooi voor naïeve nieuwsgierigheid Een theatrale vertelling van Margriet Kemper en Froukje Reitsema. Zestig jaar nadat zij buurmeisjes waren in Leeuwar...

Lees meer

Voorstelling: pleidooi voor naïeve nieuwsgierigheid.

Elkaars Andere
Voorstelling/Vertelling
zaterdag 03 september 2022 / 19:30
ELKAARS ANDERE – pleidooi voor naïeve nieuwsgierigheid

Een theatrale vertelling van Margriet Kemper en Froukje Reitsema.
Zestig jaar nadat zij buurmeisjes waren in Leeuwarden vertellen zij over de ontmoeting van een Indisch en een Fries-Gronings gezin in twee splinternieuwe woningen. Leef mee, en ontdek hoe nieuwsgierigheid, verbazing en verwondering het kunnen winnen van schrik en vooroordeel. Een ontroerend, verhelderend en vrolijkmakend verhaal uit een andere tijd, met betekenis voor de tijd waarin wij nu leven. Een pleidooi en een oproep. Koloniaal verleden, slavernijgeschiedenis, vluchtelingenstromen, vreemdelingenangst, Black Lives Matter, nieuwkomersproblematiek en inclusief denken zijn aan de orde van de dag. En altijd gaat het over mensen: de ander en ik, ik en de ander.


"Kemper vertelt over hoe ze als kind met haar ouders in 1956 van Bandung in Indonesië naar Nederland kwam. Reitsema over hoe ze na de achtste verhuizing in haar eerste negen jaar in de twee-onder-een- kapwoning naast Kemper kwam wonen.

Reitsema laat zien hoe ze als meisje uit nieuwsgierigheid brutaal en verlegen tegelijk door de achterdeur bij de buren, die ‘andere mensen’, binnen stapt.."

Lees minder

Links

Data en tijden

za 3 september 2022 : 19:30 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 10.00

Waar is het?

Podium Lewinski
Waterhoenstraat 2
8601 XT SNEEK
06 1204 5271
www.lewinski.nl