Margôt Ritman

8 maart t/m 6 juli, Het Gouden Hart in FRANEKER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Expositie Margôt Ritman. Margôt Ritman laat zich graag inspireren door de natuur. Vooral bloemen en vogels zijn favoriet. Dit komt waarschijnlijk doordat zij graag met sprankelende kleuren werkt die natuurlijk in de natuur veelvuldig voorkomen. Maar ook het schilderen van mensen, doet ze graag. I...

Lees meer

Expositie Margôt Ritman.

Margôt Ritman laat zich graag inspireren door de natuur. Vooral bloemen en vogels zijn favoriet. Dit komt waarschijnlijk doordat zij graag met sprankelende kleuren werkt die natuurlijk in de natuur veelvuldig voorkomen. Maar ook het schilderen van mensen, doet ze graag.

In deze expositie passeren alle seizoenen: we beginnen bij de winter die in een Russische stad Moermansk koud en lang kan zijn. Dan gaan we over op het voorjaar, het seizoen dat Margôt het meest inspireert omdat er dan zoveel prachtige kleuren te zien zijn in de natuur. Dat geldt overigens ook voor de zomerbloemen. Dan wordt het herfst en maak je een fietstocht door de bossen van Beetsterzwaag en eindig je weer bij de winter. In de natuur zijn ook tal van dieren te vinden, zoals een ezeltje op het strand van Terschelling, waarmee kinderen een ritje konden maken. De uil, de ganzen, olifanten, papagaaien. Ze zijn met liefde geschilderd.

Naast het schilderen houdt Margôt zich ook bezig met boetseren, met als eindresultaat een beeld voor in huis of in de tuin. Ze begon met brons, maar ontdekte daarna het materiaal Stoneart en vervolgens de veelzijdigheid van papier-maché. Ook in haar beelden verwerkt ze veel kleur en dagelijkse taferelen. In deze expositie zijn diverse beelden van haar te zien, zoals de Black & White girls, een “blauwe” ballerina en engeltjes en andere werken.

Margôt’s motto is dat kunst zorgt voor ontspanning en inspiratie. Door er naar te kijken en door het zelf te maken. Daardoor veraangenaamd het, het leven en is kunst zo belangrijk in de zorg, de openbare ruimte, de horeca en thuis. Kijken naar kunst is je even verwonderen, genieten en gedachten laten dwalen.

Lees minder

Links

Data en tijden

dinsdag 8 maart 2022 t/m woensdag 6 juli 2022

zondag : 9:00-19:00
maandag : 9:00-19:00
dinsdag : 9:00-19:00
woensdag : 9:00-19:00
donderdag : 9:00-19:00
vrijdag : 9:00-19:00
zaterdag : 9:00-19:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Het Gouden Hart
Kening state 1
8802 VG FRANEKER
0517760600

gratis