Marijke en Nico Schutte

1 september t/m 25 september, Fotogalerie Lichtzone in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Nico en Marijke Schutte (vader en dochter) benaderen de fotografie met een open en onderzoekende houding. Experimenteerzucht en nieuwsgierigheid maken een groot onderdeel uit van hun werkproces. Door als een "gekke uitvinder" te spelen met verschillende technieken worden ontdekkingen gedaan en op ei...

Lees meer

Nico en Marijke Schutte (vader en dochter) benaderen de fotografie met een open en onderzoekende houding. Experimenteerzucht en nieuwsgierigheid maken een groot onderdeel uit van hun werkproces. Door als een "gekke uitvinder" te spelen met verschillende technieken worden ontdekkingen gedaan en op eigen wijze de grenzen van de fotografie onderzocht.

Marijke werkt voornamelijk in de donkere kamer met analoge technieken. Zij is gefascineerd door de mogelijkheden van lichtgevoelig papier: van papieren negatieven uit een pinhole camera tot het vouwen van origami-vormen en van chemische experimenten tot het met zonlicht belichten van negatieven.

Nico gebruikt vaak de ouderwetse Polaroid ‘peel-apart’ films als basis. De ‘negatieven’ scant hij om ze vervolgens digitaal na te bewerken. Daarnaast werkt hij ook met een moderne camera, soms met een digitale nabewerking.
Meer informatie op: Marijke Schutte Beeldend Kunstenaar en www.nicoschutte.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

za 3 september 2022 : 12:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Fotogalerie Lichtzone
Oude Kijk in 't Jatstraat 36
9712 EK GRONINGEN
050 5890207
www.lichtzone.nl
info@lichtzone.nl