Matangi Quartet - Canto Ostinato Strings Attached

5 maart 2023, Cultuurhuis De Klinker in WINSCHOTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In 2023 is het honderd jaar geleden dat Simeon ten Holt werd geboren. Hij componeerde zijn beroemdste werk ‘Canto Ostinato’ – letterlijk vertaald: hardnekkig lied – op zo’n manier dat elke vertolking een bijzonder karakter krijgt. Hij liet de uitvoeringsmogelijkheden vrij, waardoor de muzikale keuze...

Lees meer

In 2023 is het honderd jaar geleden dat Simeon ten Holt werd geboren. Hij componeerde zijn beroemdste werk ‘Canto Ostinato’ – letterlijk vertaald: hardnekkig lied – op zo’n manier dat elke vertolking een bijzonder karakter krijgt. Hij liet de uitvoeringsmogelijkheden vrij, waardoor de muzikale keuzes gemaakt worden tijdens de uitvoering, net als bij improviseren.

De Matangi’s koersen door het stuk en staan voortdurend met elkaar in verbinding. Spanning en ontspanning creëren een verlangen dat zich ontlaat in diepe emotie.

Het Matangi Quartet heeft Gerard de Bruyne gevraagd om bij deze concerten live te komen tekenen. Daarbij laat hij zich inspireren door de uitvoering van Matangi. De tekeningen worden geprojecteerd op een groot scherm achter het kwartet. Zo is elk concert niet alleen een nieuwe muzikale ervaring, maar ontstaat er telkens ook een nieuw beeldend kunstwerk.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 5 maart 2023 : 14:30 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 21.50

Waar is het?

Cultuurhuis De Klinker
Mr. D.U. Stikkerlaan 251
9675 DG WINSCHOTEN
0597 700270
www.indeklinker.nl
info@indeklinker.nl