Matinee in’t café: Blueslines en Cat Fever Band

13 november, Café Ensing in PEIZE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Bluesweekend vanwege tienjarig bestaan van Matinee in’t café. Op zaterdagavond twee regionale bands: Blueslines en Cat Fever Band. From the To?rf District Delta. Cat Fever Band haalt hun inspiratie duidelijk uit de hedendaagse blues, soul en rhythm and blues traditie. Maar deze band met roots in d...

Lees meer

Bluesweekend vanwege tienjarig bestaan van Matinee in’t café. Op zaterdagavond twee regionale bands: Blueslines en Cat Fever Band.

From the To?rf District Delta.
Cat Fever Band haalt hun inspiratie duidelijk uit de hedendaagse blues, soul en rhythm and blues traditie. Maar deze band met roots in de Veenkoloniën heeft de valkuil ontweken, om de muziek noot voor noot te coveren. In plaats daarvan maken ze er de gewoonte van om de nummers geheel naar eigen hand te zetten. De mannen spelen al een decennium samen met slechts kleine line-up veranderingen. Dat hoor je terug in de strak, gepolijste muziek, maar met genoeg subtiliteit in de arrangementen om het oor te plezieren naarmate het nummer vordert.

Cat Fever Band: mannen die elkaar kennen uit hun jeugd in de omgeving van Stadskanaal en uit het regionale muziekcircuit van die tijd. Die daarna hun eigen (muzikale) weg gingen om, na 30 jaar of zelfs langer, elkaar opnieuw te vinden in Cat Fever Band. Mannen ook die hun Veenkoloniale afkomst trots uitdragen. De bandleden voelen zich verbonden met de regio, liefkozend omgedoopt in The To?rf District Delta.

De backbone van de band, bestaand uit bassist Michiel Boerman en drummer Joop de Haan, legt de basis voor de specifieke groove van Cat Fever Band. Veel ruimte in de nummers wordt gereserveerd voor prachtig solowerk van Rolf Smook op saxofoons, Harry Geerdink op lead gitaar, John Klad op de bluesharp en gitaar en Klaas de Haan op zijn geliefde Hammond. De slow blues wordt zeker ook niet geschuwd, een kolfje naar de hand van frontman John Klad.
Blueslines

Blueslines is een bluesrock band uit de omgeving van Assen. De band bestaat uit:
Karin-zang, Renee-zang, Peter-gitaar, Edwin-toetsen, Wigo-drums en Hans-bas.

De bandleden zijn gelouterde muzikanten die hun sporen hebben verdiend in de muziek. Die muziek bestaat uit de genres binnen de blues zoals slow maar ook bluesrock en tempo waarbij flink gedanst kan worden. Kortom, blues zoals blues hoort te klinken.
Drenthe en de blues zijn al vele jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Blueslines zet deze traditie voort en speelt vele aansprekende covers van Eric Clapton,
Beth Hart, Bernard Ellison, Etta James, Susan Tedeshi en vele anderen. Bij optreden ga je je zeker niet vervelen. Als je zin hebt in beweging laat je dan meeslepen en kom de dansvloer op. Elk optreden blijkt weer een unieke belevenis voor publiek en band.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 13 november 2021 : 20:00 - 0:30

Prijzen

Volwassenen : € 10.00
Kinderen : Gratis (t/m 11 jaar)
Kinderen : € 5.00 (12 t/m 16 jaar )

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Café Ensing
Hoofdstraat 52
9321 CG PEIZE
050 5032420

€ 10,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader