Matthias Havinga

7 augustus, Petruskerk in LEENS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Orgelconcert door Matthias Havinga, organist Ronde Lutherse Kerk te Amsterdam. Concert 7 augustus Mendelssohn en meer in Leens Het wekelijkse concert op het pas gerestaureerde Leenster Hinsz-orgel wordt zaterdagavond, aanvang 20.00 uur, verzorgd door de organist en pianist Matthias Havinga. Hij i...

Lees meer

Orgelconcert door Matthias Havinga, organist Ronde Lutherse Kerk te Amsterdam.

Concert 7 augustus

Mendelssohn en meer in Leens
Het wekelijkse concert op het pas gerestaureerde Leenster Hinsz-orgel wordt zaterdagavond, aanvang 20.00 uur, verzorgd door de organist en pianist Matthias Havinga. Hij is organist van de Ronde Lutherse kerk te Amsterdam en hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium aldaar. Bij zijn concert in Leens begint Havinga met het Preludium en fuga in d van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Het was Mendelssohn (1809-1847) die voor het eerst sinds jaren Bachs Matthäuspassion in Leipzig uitvoerde. Bij de orgelwerken die Mendelssohn componeerde, is duidelijk te horen dat hij Bach zeer bewonderde. Van onze J.P. Sweelinck speelt Havinga diens Est-ce mars. Jongeren horen niets bijzonders aan de melodie van dit lied die Sweelinck voor zijn variaties nam, maar de oudere generatie neuriet moeiteloos en wellicht ook nostalgisch mee: Wie gaat ermee over zee, hou je roer recht. We horen nog meer Nederlands werk: Preludium en Fuga 2 en 4 van Henk Badings (1907-1987).
Bach krijgt ook nu weer het laatste woord, met de koraalbewerkingen over Dies sind die heil’gen zehn Gebot en Jesus Christus, unser Heiland … Beide komen uit de Orgelmis die vorige week en aan het begin van de serie ook al tot klinken werden gebracht. Andere organist, andere aanpak, andere registraties, ander weer, andere concertgangers, ander humeur, Bách blijft boeien!
Als laatste klinkt Bachs ‘melancholieke’ meeslepende Preludium en Fuga h-moll (BWV 544).

Er dient te worden gereserveerd.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 7 augustus 2021 : 20:00 - 21:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Kinderen : Gratis (t/m 11 jaar)
65 plus : € 12.50 € 12.50
CJP : € 10.00 € 10.00

Voorverkoop: www.hinszorgelleens.nl.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Petruskerk
Zuster A. Westerhofstraat 8
9965 PJ LEENS
www.hinszorgelleens.nl
scriba@leens.gkv.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader