Mattias Spee

21 mei, Museum Vosbergen in EELDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op zaterdag 21 mei om 20.00 ontvangt Podium Vosbergen in Eelde een uitzonderlijk Nederlands piano- en compositietalent: Mattias Spee. Hij zal een bont programma ten gehore brengen in een soloconcert, met muziek van ondermeer Claude Debussy, composities van Mattias Spee zelf en van de Nederlandse com...

Lees meer

Op zaterdag 21 mei om 20.00 ontvangt Podium Vosbergen in Eelde een uitzonderlijk Nederlands piano- en compositietalent: Mattias Spee. Hij zal een bont programma ten gehore brengen in een soloconcert, met muziek van ondermeer Claude Debussy, composities van Mattias Spee zelf en van de Nederlandse componist en pianist Hans Henkemans, die in de jaren '50 en '60 tot de bekendste podiumkunstenaars behoorde en wiens nieuwe composities regelmatig uitgevoerd werden door onder andere het Concertgebouw Orkest. Henkemans was in Nederland door zijn bijzondere interpretaties ook verantwoordelijk voor de sterke opleving van de pianowerken van Debussy.

Vanuit zijn klassieke achtergrond is Spee zich gaan verbreden en heeft hij zijn focus verlegd naar compositie, improvisatie en (interdisciplinaire) samenwerkingen.

Een andere grote muzikale passie van Mattias ligt bij de hedendaagse klassieke muziek. Hij is van mening dat er in het modern repertoire grote schatten te vinden zijn, die helaas door een groot deel van het concertpubliek onontdekt zullen blijven. Daarom verwerkt hij regelmatig hedendaagse muziek in zijn concertprogramma’s. Ook componeert Mattias zelf muziek voor piano. In zijn eigen composities laat Mattias vaak ruimte voor improvisatie en spontane ingevingen.

Mattias heeft ook een grote fascinatie voor muziek die, al dan niet terecht, in de vergetelheid is geraakt. Hij vindt het belangrijk om aandacht te schenken aan de enorme hoeveelheid muziek die onder het stof terecht is gekomen, deze op te duikelen en nieuw leven in te blazen. Deze fascinatie heeft geresulteerd in een serie albums getiteld “Eclipse” met muziek van onbekende componisten. Het eerste album in deze serie, gewijd aan de muziek van Joseph Wölfl, kwam uit in juni 2021. Komende zomer gaat hij pianowerken van Hans Henkemans opnemen, muziek die alleen in manuscript bestaat!

Spee won prijzen bij o.a. het Prinses Christina Concours, het Steinway Pianoconcours, het SJMN Concours, de Rotterdamse Pianodriedaagse en de Vrienden Cultuurprijs. Thuis speelt hij op een Grotrian-Steinweg-vleugel uit 1992, hem in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Een niet te missen debuut in de concertzaal van Muziekinstrumentenmuseum Vosbergen van een van de meest opmerkelijke jonge pianisten van dit moment!

Lees minder

Links

Data en tijden

za 21 mei 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 20.00 € 20.00
Kinderen : Gratis (t/m 0 jaar) Gratis (t/m 0 jaar)
Kinderen : € 12.50 (1 t/m 18 jaar ) € 12.50 (1 t/m 18 jaar )

Voorverkoop: www.museumvosbergen.nl; reserveren: concerten@vosbergen.nl; 050 3081291.

Waar is het?

Museum Vosbergen
Vosbergerlaan 35
9761 TJ EELDE
050 3081291
www.museumvosbergen.nl
info@museumvosbergen.nl

€ 20,00