Mattie van der Veen

20 mei t/m 29 mei, Atelier Mattie van der Veen in HOUTIGEHAGE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kleurrijke schilderijen van de uitbundige Japanse sierkers, blauwe lupinen langs de slootkant, witte berkenstammen op de Bakkeveense heide: de natuur is duidelijk het thema van deze voorjaarsexpositie met recent werk van Mattie van der Veen. Daarnaast is de mens een geliefd schilderonderwerp. Zo zij...

Lees meer

Kleurrijke schilderijen van de uitbundige Japanse sierkers, blauwe lupinen langs de slootkant, witte berkenstammen op de Bakkeveense heide: de natuur is duidelijk het thema van deze voorjaarsexpositie met recent werk van Mattie van der Veen. Daarnaast is de mens een geliefd schilderonderwerp. Zo zijn er diverse portretten, naakten en figuurstudies te zien.

Het werk van Mattie van der Veen is realistisch van aard, maar met een duidelijk herkenbare eigen signatuur en sfeer. Een sterk licht/donkercontrast, intense, verzadigde kleuren en verrassende composities en perspectieven zijn belangrijke karakteristieken voor haar schilderijen en pastels.

Mattie van der Veen (Academie Minerva 1998) exposeerde reeds bij gerenommeerde figuratieve galeries in het land. Momenteel is haar werk te zien bij Museum Møhlmann in Appingedam tijdens de expositie ‘De Meesterhand’. Voor wie een uitgebreide en diverse serie werken van de kunstenaar in eigen atelier wil zien is deze voorjaarsexpositie een uitgelezen kans om langs te komen. Daarnaast kunt u in het atelier terecht voor een mooie collectie hoogwaardige lijsten van Larson-Juhl en Vadia.

De expositie is te bezoeken van vrijdag 20 mei t/m zondag 22 mei en vrijdag 27 mei t/m zondag 29 mei 2022 van 13.00 - 17.00 en op afspraak.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 27 mei 2022 : 13:00 - 17:00
za 28 mei 2022 : 13:00 - 17:00
zo 29 mei 2022 : 13:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Atelier Mattie van der Veen
Wâldstrjitte 4
9223 NP HOUTIGEHAGE
06 15056149
www.mattievanderveen.nl
info@mattievanderveen.nl