Meer dan de realiteit

10 mei t/m 27 juni, Galerie Wildevuur in HOOGHALEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Herman Tulp en Hans Parlevliet (schilderijen). Hans Parlevliet Heldere realistisch landschappen ontsproten uit de fantasie van deze klassieke fijnschilder. Buitengewoon fascinerende schilderijen van gedetailleerde kleurrijke landschappen die lijken te bestaan, echter minutieus zijn samengesteld doo...

Lees meer

Herman Tulp en Hans Parlevliet (schilderijen).

Hans Parlevliet
Heldere realistisch landschappen ontsproten uit de fantasie van deze klassieke fijnschilder. Buitengewoon fascinerende schilderijen van gedetailleerde kleurrijke landschappen die lijken te bestaan, echter minutieus zijn samengesteld door de schilder. De schilderijen van Hans Parlevliet worden gekenmerkt door zijn zuivere gebruik van het penseel. Hij schildert hoofdzakelijk landschappen met een horizon die tot in het oneindige lijkt te reiken, iets dat zo kenmerkend is voor het Noord Nederlandse landschap. De composities blinken uit door hun frisse, heldere kleuren en strakke lijnvoering. De schilderijen van Hans Parlevliet wekken bij de kijker de indruk het schilderij ‘binnen te stappen’: de meest op de voorgrond tredende elementen komen zo dichtbij, dat je ze bijna zou willen aanraken.

Herman Tulp
Realistische schilderijen van de meester van het nostalgische stilleven en intieme modellen in magische interieurs.Een ongekend fijnschilder die zijn penseel op uiterst klassieke wijze hanteert, maar zijn onderwerpen zo eigentijds en eigenzinnig weergeeft dat hij bij de absolute top van hedendaagse realisten hoort.
Herman Tulp is een realistische fijnschilder, die vooral bekend is vanwege de intieme, nostalgische sfeer van zijn schilderijen. Zijn werken zijn herkenbaar door hun unieke, heldere schilderstijl, waarin soberheid een intrigerend contrast vormt met het gebruik van verzadigde kleuren en een vleugje magisch realisme. Zijn brede repertoire omvat stillevens, modelschilderijen, landschappen en dieren. De laatste jaren is Herman Tulp vooral gefascineerd geraakt door het schilderen van vrouwelijke naaktportretten. Tot 9 april kunnen kunstliefhebbers bij galerie Wildevuur een fascinerende overzichtstentoonstelling van zijn meest recente werken komen bewonderen.

Van striptekenaar tot jonge surrealist
Herman Tulp werd in 1955 geboren in Zwolle. Zijn vader had een kantoorboekhandel, dus was er altijd meer dan voldoende tekenmateriaal voorhanden. De kleine Herman leefde zich uit met de kleurpotloden uit zijn vaders zaak en tekende het ene stripverhaal na het andere, wat hem in zijn latere carrière als illustrator nog goed van pas zou komen. Na de middelbare school bezocht Herman Tulp de academie Minerva in Groningen, waar hij in 1980 afstudeerde, met als hoofdvak vrij schilderen. Tijdens zijn jaren op de kunstacademie ontwikkelde hij het voor hem kenmerkende, heldere kleurgebruik en begon hij in toenemende mate magisch realistische elementen aan zijn schilderijen toe te voegen. Zijn vroege werken waren dan ook het beste als surrealistisch te omschrijven en hadden vaak een sombere ondertoon, die mede werd geïnspireerd door de vele sciencefictionboeken die hij las.

Illustrator duo Tulp&Parlevliet
Na het afronden van zijn studie ging Herman Tulp een succesvolle samenwerking aan met Hans Parlevliet. Het duo illustreerde diverse boeken voor Uitgeverij Kluitman, zoals de Kippenvel-reeks en de omslag van het boek ‘Kruimeltje’. In 1990 ontvingen Tulp&Parlevliet de Eppo Doeve-prijs voor hun illustratie voor ‘De trollenkoning’ met Peer Gynt. Door de opkomst van de computerbewerkingsprogramma’s, droogde deze bron van inkomsten in het begin van de jaren 90 echter in een rap tempo uit en vervolgde Herman Tulp zijn carrière als solo beeldend kunstenaar.

Om mét gepaste afstand toch optimaal te kunnen genieten ontvangen wij u zowel op vrijdag 7, zaterdag 8 áls zondag 9 mei op feestelijke wijze met een hapje en een drankje!

ZONDAGMIDDAG 9 MEI
Op zondag 9 mei zijn Herman Tulp & Hans Parlevliet vanaf 14 uur aanwezig om u persoonlijk te begroeten.

Wilt u de opening op zondagmiddag bijwonen? Meld u dan nu aan, want reserveren is wenselijk. Ga dan naar de site van Galerie Wildevuur www.wildevuur.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

maandag 10 mei 2021 t/m zondag 27 juni 2021

zondag : 12:00-18:00
vrijdag : 12:00-18:00
zaterdag : 12:00-18:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: Parkeren bij de galerie, beeldentuin en theeschenkerij open tijdens openingstijden.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Wildevuur
Zwiggelterweg 4
9414 TN HOOGHALEN
0593 592411
www.wildevuur.nl
galerie@wildevuur.nl

Gerelateerde evenementen

Loader