Mercy John - Nights on Fire

17 december, SPOT/Der Aa-Theater in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Nights on Fire, zo luidt de titel van het nieuwe langverwachte derde studioalbum van Mercy John. Deze opvolger van het alom geprezen album Let It Go Easy (2019) zal begin oktober 2022 op vinyl en CD gereleased worden bij V2 records. Het nieuwe 11 nummers omvattende album schreef Mercy John in de Co...

Lees meer

Nights on Fire, zo luidt de titel van het nieuwe langverwachte derde studioalbum van Mercy John. Deze opvolger van het alom geprezen album Let It Go Easy (2019) zal begin oktober 2022 op vinyl en CD gereleased worden bij V2 records.

Het nieuwe 11 nummers omvattende album schreef Mercy John in de Covid-periode. Een tijd waarin ieders geduld op de proef werd gesteld, er steeds maar weer shows verplaatst werden en het succes van de mede-geschreven hit Roller Coaster vooral op de radio te horen was en helaas niet live. Maar nu is het tijd voor iets anders. Tijd om naar buiten te gaan, de nacht in. Om iets nieuws te ontdekken. Om het leven te vieren dat voor ons ligt, maar ook om het leven te vieren van diegenen die Mercy John helaas in het afgelopen jaar zijn ontvallen. Want de nacht is ondoorgrondelijk, opwindend en verraderlijk tegelijk. Zeker wanneer ze in vuur en vlam lijkt te staan.

In het begin van 2022 trok Mercy John met zijn vaste band de studio van Jules Fransen in om Nights on Fire op te nemen. Zoals altijd zijn de songs en teksten een afspiegeling van het leven van de Brabander. Hierdoor klinken de nummers van het album van klein en intiem (Death is in the Air) tot groots en intens (Ghost in the Machine), met daarbij genoeg ruimte voor zijn bandleden Rolf Verbaant (gitaar), Kirsten Boersma (toetsen), Tom Zwaans (bass) en Lynyrd Denissen (drums) om te schitteren.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 17 december 2022 : vanaf 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 17.50

Waar is het?

SPOT/Der Aa-Theater
Akerkstraat 11
9712 BD GRONINGEN
050 3117738
www.deraatheater.nl

€ 17,50