Met Andere Ogen

1 december 2021 t/m 6 januari 2022, Galerie Noord in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Vier kunstenaars, kunstliefhebbers en begeleiders van het waarnemen van kunst nodigen bezoekers uit om op verschillende manieren waar te nemen. Over de speelse ernst van kunstkijken. Een expositie van Kees Faber, Robin Stemerding, Jaap van der Veen en Ferry Wilting. In Met Andere Ogen bundelen vie...

Lees meer

Vier kunstenaars, kunstliefhebbers en begeleiders van het waarnemen van kunst nodigen bezoekers uit om op verschillende manieren waar te nemen.

Over de speelse ernst van kunstkijken. Een expositie van Kees Faber, Robin Stemerding, Jaap van der Veen en Ferry Wilting.

In Met Andere Ogen bundelen vier kunstenaars, kunstliefhebbers en begeleiders van het waarnemen van kunst, hun krachten. Ze tonen schilderijen, foto’s, grafisch werk, video en one minute art en nodigen bezoekers uit om op verschillende manieren waar te nemen.

Kunst is per se dubbelzinnig. Het is nooit wat het is, je ziet niet wat je ziet. Er is meer dan ‘ik vind het mooi’ of ‘ik snap het niet’. Een kunstwerk heeft de kijker nodig om tot leven te komen. Bij elk kunstwerk is een toelichting, een aanwijzing of vraag geformuleerd.

Over de exposanten:

Kees Faber
‘Als fotograaf maak ik beelden die niet in één opslag te duiden zijn. Ze vragen aandacht en tijd om tot leven te komen in contact met de kijker. Ik fotografeer om te vertragen, maak beelden van gewone dingen en gebeurtenissen om verborgen schoonheid te laten zien. Elke foto is een uitnodiging om stil te staan en goed te kijken’.

Robin Stemerding
‘Mij fascineert het spanningsveld van taal en beeld. Beelden en gesproken of geschreven taal werken verschillend. Ik onderzoek de grensvlakken, waar ze elkaar kunnen verrijken. Wat kan beeldtaal ons bieden wat ons in de gebruikelijke taal ontglipt? Mijn beeldend werken helpt om situaties woordloos te bevragen’.

Jaap van der Veen
‘Als gedragsbioloog en kunstliefhebber kijk ik op een eigen manier. Als professioneel begeleider in onderwijs en sociaal domein benut ik beeldende kunst om processen op gang te brengen. Ik heb theaterprojecten georganiseerd en begeleid. Momenteel geef ik mijn inzichten vorm in presentaties waarin ik natuur en kunst met elkaar verbind’.

Ferry Wilting
‘Het lijkt een paradox: stilstaan om verder te komen. Toch is het voor ieder mens waardevol om geregeld te vertragen en te verstillen. Om afstand te kunnen nemen van de waan van alledag. En met bewuste aandacht te kijken naar hoe het is, waar je staat, vandaan komt en eventueel heen wil’.

Lees minder

Links

Data en tijden

woensdag 1 december 2021 t/m donderdag 6 januari 2022

zondag : 13:00-17:00
woensdag : 13:00-17:00
donderdag : 13:00-17:00
vrijdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Toelichting: Finissage zo 2 jan 16 u

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Noord
Nieuwstad 6
9711 JP GRONINGEN
050 3113322
www.galerienoord.nl
info@galerienoord.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader