Met het oog en het hart

1 oktober 2022 t/m 14 januari 2023, Havenpaviljoen Wad Anderz in SCHIERMONNIKOOG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Werelderfgoed De Waddenzee is altijd al een inspiratiebron geweest voor kunstenaars. Dit unieke natuurgebied is geen moment hetzelfde; is altijd in beweging. De prachtige wolkenluchten, het grote verschil tussen hoog en laag water; de vele vogels. Kortom aan inspiratie geen gebrek. Van 1 oktober t/...

Lees meer

Werelderfgoed De Waddenzee is altijd al een inspiratiebron geweest voor kunstenaars. Dit unieke natuurgebied is geen moment hetzelfde; is altijd in beweging. De prachtige wolkenluchten, het grote verschil tussen hoog en laag water; de vele vogels. Kortom aan inspiratie geen gebrek.

Van 1 oktober t/m 14 januari is bij Wad Anderz werk te zien van de bekende waddenschilder Geurt Busser (1947). Al meer dan twintig jaar brengt Geurt vanaf zijn boot het waddengebied in beeld. Iedereen die door de poortjes van Wagenborg op Lauwersoog gaat kent vast wel zijn aquarel die daar hangt. Hij volgde zijn opleiding tot kunstenaar aan Academie Minerva in Groningen. Licht en ruimte zijn hoofdthema's in zijn werk. De rust, de ruimte en de weidsheid van de Waddenzee en het natuurlijk licht boven een open horizon zijn inspiratiebron voor de aquarellen waarmee hij landelijk en internationaal faam verwierf.

Lezing en film.
Geurt Busser maakte een film op Schiermonnikoog van een half uur. Vrijdagavond 14 oktober tonen we deze en vertelt hij over zijn kunstwerken en zijn liefde en zijn strijd voor behoud van het wad. Wad Anderz heeft speciaal voor deze avond een waddenmenu samengesteld.

Sinds twee jaar maken Jeanine de Boer (ARTeria) en Eelke van der Heide (Wad Anderz) wisselende exposities in het Havenpaviljoen. Inmiddels is ook eilander kunstenaar Irene Meuldijk daarbij betrokken. Er is niet alleen werk te zien van kunstenaars van het eiland, maar ook van de wal. Gemeenschappelijk thema is altijd hun liefde voor het wad en voor het eiland.

Mail voor meer informatie naar info@arteria.nl

Lees minder

Data en tijden

zaterdag 1 oktober 2022 t/m zaterdag 14 januari 2023

zondag : 11:00-20:00
woensdag : 11:00-20:00
donderdag : 11:00-20:00
vrijdag : 11:00-20:00
zaterdag : 11:00-20:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Havenpaviljoen Wad Anderz
Reeweg 25
9166 PW SCHIERMONNIKOOG
0519 700205
www.wadanderz.nl
info@wadanderz.nl

gratis