Micha Molthoff - A Fiddler On His Route

19 maart 2023, Theater de Winsinghhof in RODEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een uitzonderlijk instrument dat tot leven wordt gebracht door Micha Molthoff. De voorstelling ‘A Fiddler On His Route’ gaat over deze viool en zijn bespeler, die vele landen bezocht en een groot scala aan muzikale stijlen ten gehore brengt. Tijdens een bomaanslag in Florence, 1993, raakt het Uffiz...

Lees meer

Een uitzonderlijk instrument dat tot leven wordt gebracht door Micha Molthoff. De voorstelling ‘A Fiddler On His Route’ gaat over deze viool en zijn bespeler, die vele landen bezocht en een groot scala aan muzikale stijlen ten gehore brengt.

Tijdens een bomaanslag in Florence, 1993, raakt het Uffizi-museum zwaar beschadigd en de houten constructie van het gebouw komt bloot te liggen. Vioolbouwer Jamie Lazzara neemt delen van dit 16e eeuwse hout mee naar haar werkplaats en bouwt daar een prachtige viool; de San Philippo. Een uitzonderlijk instrument dat tot leven wordt gebracht door Micha Molthoff.

De voorstelling 'A Fiddler On His Route' gaat over deze viool en zijn bespeler, die vele landen bezocht en een groot scala aan muzikale stijlen ten gehore brengt. Van de klassieke melodieën van Tsjaikovski, de tango van Astor Piazolla tot werk van John Mayer en het levenslied uit de Amsterdamse Johnny Jordaan.

Voor het eerst zal deze muzikale biografie over een man en zijn instrument, hun fusie en de veelzijdigheid van melodieën, geïnspireerd door de reizen over vele continenten te zien zijn.

Violist Micha Molthoff, tevens componist, speelde met onder anderen Het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Herman van Veen, Toon Hermans, Ute Lemper, Jaap van Zweden en maakte samen een voorstelling met Remko Vrijdag van de Vliegende Panters. Zijn muziek is te horen in diverse films, documentaires en theaterproducties, waaronder die van Orkater.

Vioolbouwer Jamie Lazzara is ook geen onbekende. Zij bouwde violen in opdracht van onder andere Barack Obama en Itzhak Perlman.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 19 maart 2023 : vanaf 14:00

Prijzen

Volwassenen : € 19.75

Waar is het?

Theater de Winsinghhof
Brink 10
9301 JL RODEN
050 5014020
www.theaterroden.nl
kassa@theaterroden.nl