Michaël Bloos en St. Nieuwe Helden - POETIC LICENCE

30 november, Grand Theatre in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Theater over gekte en normaliteit en alles daartussenin In POETIC LICENCE laten artistiek leider en regisseur Michaël Bloos en tekstschrijver Frank Siera zich inspireren door het leven van de Britse schrijver Joe Orton. Een voorstelling van een acteur en een toneelschrijver over acteurs en toneelsc...

Lees meer

Theater over gekte en normaliteit en alles daartussenin

In POETIC LICENCE laten artistiek leider en regisseur Michaël Bloos en tekstschrijver Frank Siera zich inspireren door het leven van de Britse schrijver Joe Orton. Een voorstelling van een acteur en een toneelschrijver over acteurs en toneelschrijvers.

De Britse toneel- en romanschrijver Joe Kingsley Orton brak in de jaren ’60 door met zijn taboedoorbrekende en zwarte komedies. De gedurfde onderwerpen en spitsvondige en onnavolgbare schrijfstijl leverde meer dan eens ophef op en zijn eigen leven was minstens zo roemrucht. Samen met partner Kenneth Halliwell haalt hij de ene na de andere practical joke uit.

Joe en Ken, twee homoseksuele theatermakers, leefden in een tijd waarin homoseksualiteit strafbaar was en werd beschouwd als psychische stoornis; een bewijs dat wat wij als ‘gek’ zien onderhevig is aan tijdgeest, cultuur en persoonlijk wereldbeeld.

Aan het einde van hun leven, in wat vermoedelijk een psychose was, slaat Kenneth met een hamer het leven uit Joe en legde daarna de hand aan zichzelf. Verloor Ken het verschil tussen theater en werkelijkheid uit het oog? Dacht hij dat ze als personages in een toneelstuk leefden en moesten ze daaruit ontsnappen door uit het ‘theatrale’ leven te stappen, de ‘echte wereld’ in? Moest hij als redacteur van de teksten van Orton, nu de toneeltekst waar hij in dacht te leven, rigoureus redigeren?

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 30 november 2022 : 20:00

Prijzen

Volwassenen : € 17.00
CJP : € 12.00

Waar is het?

Grand Theatre
Grote Markt 35
9711 LV GRONINGEN
06 43600093
www.grandtheatregroningen.nl
info@grandtheatregroningen.nl

€ 17,00