Michaël Prins

2 oktober, Kunstcafé Appelscha in APPELSCHA

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Michael Prins maakte indruk met het lied 'Close to you' in De Beste Singer-Songwriter maart 2022 Singer Songwriter Michaël Prins kijkt met de ogen van een kunstenaar naar muziek. Alles staat in het teken van de expressie van emotie, gedachten en levensbeschouwing. Songwriting doet hij vanuit deze ...

Lees meer

Michael Prins maakte indruk met het lied 'Close to you' in De Beste Singer-Songwriter maart 2022

Singer Songwriter Michaël Prins kijkt met de ogen van een kunstenaar naar muziek. Alles staat in het teken van de expressie van emotie, gedachten en levensbeschouwing. Songwriting doet hij vanuit deze waarden; niet zozeer bewust maar intuïtief. Zijn ervaringen en belevenissen in het leven vormen de basis van zijn songs. Het is als het ware een verfilming van zijn gebeurtenissen.
Na zijn doorbraak in 2013 brak een turbulente periode aan waarin hij op ontdekkingstocht ging naar de ontwikkeling van zijn muziek. Soms raakte hij zichzelf kwijt, en na zich hiervan bewust te zijn geworden, begon hij zijn muziek weer serieus te namen en vooral ook zichzelf. Zijn muziek wordt nog steeds bepaald door hoe hij in het leven staat en volgt zijn eigen levenservaringen op de voet.
De laatste 4 jaar schreef Prins aan zijn 4e studio-album en produceert hij samen met 'The Flagship Studio studio-eigenaar Ernst van Dusseldorp. Na vele omzwervingen zal daarbij de kern van wat Prins uniek maakt weer tot uiting komen. In het najaar van 2022 verwacht Michaël zich van een kant te laten zien die lang op zich heeft laten wachten.
“Het heeft mij jaren gekost om in te zien hoe hardleers ik soms was, en haal nu verloren tijd in. Niet dat de muziek die ik maakte slecht was, maar door de subtiele concessies die ik deed na het eerste album. Sommige songs waren te bedacht en te ambitieus, en wat misstaat mij dat... Desalniettemin had ik nooit tot dit nieuwe werk gekomen zonder het dieptepunt en de fouten die ik toen maakte.”
In een sfeer van tragedie, euforie, melancholie en soms verdwaalde humor vindt Michaël Prins zijn weg door zijn performance heen. Het leven, het schrijven en het podium zijn in die zin een.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 2 oktober 2022 : 14:30 - 17:45

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 20.00 € 20.00

Toelichting: incl. 1 gratis consumptie.

Voorverkoop: https://kunstcafeappelscha.nl/product/singer-songwriter-michael-prins-2-oktober/.

Waar is het?

Kunstcafé Appelscha
Van Emstweg 85
8426 BT APPELSCHA
0620415136
https://kunstcafeappelscha.nl/
welkom@kunstcafeappelscha.nl