Michelle David & the True-tones

16 september, Popcentrum Neushoorn in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Michelle David & The True-tones zijn binnen Neushoorn geen onbekenden. Op 18 maart 2022 komen ze terug naar onze Grote Zaal voor een fijne partij Gospel. “Music that feeds the heart and soothes the soul, daar gaat het wat mij betreft over” zegt Michelle David, zangeres van ‘Michelle David & The Tru...

Lees meer

Michelle David & The True-tones zijn binnen Neushoorn geen onbekenden. Op 18 maart 2022 komen ze terug naar onze Grote Zaal voor een fijne partij Gospel.

“Music that feeds the heart and soothes the soul, daar gaat het wat mij betreft over” zegt Michelle David, zangeres van ‘Michelle David & The True-tones’ wanneer ze gevraagd wordt wat muziek voor haar betekent.

Na een zoektocht naar de oorsprong van Gospel en het eigen geluid van de band, ontstaan uit liefde van Onno en Paul voor Rhythm and Bluesmuziek en kwamen ze uit bij Gospel zoals vertolkt door bijvoorbeeld Sister Rosetta Tharpe. Dit inspireerde hen tot het maken van een album waarbij de songs werden gestript tot het essentiële overbleef. Vaak uitgevoerd met niet meer dan een tamboerijn en een oude gitaar. Vol 2. had al een meer soulvolle benadering. Op Vol. 3 werd de ware sound van de band gevonden. Zowel live als in de studio. Met hoop en kracht als thema van dit album wordt een persoonlijk verhaal verteld, dat binnenkomt. De band werd genomineerd voor een Edison Award en het album werd verkozen tot album van de maand op het Franse radiostation FIP.

Het sleutelwoord voor The Gospel Sessions Vol. 4 werd Victory, een ode aan het leven. Met al deze gebeurtenissen achter de rug, werd het tijd voor feestelijke, triomfantelijke nummers en een goede dosis positiviteit. Daarmee is Vol. 4 het meest kleurrijke en diverse album dat Michelle David & The True-tones tot nu toe maakte. De band houdt vast aan haar ware geluid maar blijft in ontwikkeling door op dit album meer te werken met strijkers, percussie, blazers en analogue synths, die de band complimenteren en compleet maken. ‘’Je goed voelen en jezelf de vrijheid gunnen om los te laten is zonder twijfel de basis van elk nummer.

Toen in 2020 de wereld stil kwam te staan door covid-19, hield Michelle David & The True-tones ons warm met de prachtige concertreeks ‘Sunday Service’ in Paradiso Amsterdam, een livestream met bevriende artiesten als Jeangu Macrooy, Wende Snijders en Tim Knol om ons een hart onder de riem te steken.

Wellicht is het al opgevallen, de naamsverandering van Michelle David & The True-tones. De nieuwe naam stelt de band in staat om door te gaan met het uitbreiden en integreren van meer muzikale invloeden die hun stijl complimenteren.

Zaal: Grote Zaal | Type: Staconcert | Garderobe gratis

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 16 september 2022 : vanaf 20:45

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 18.00 € 18.00

Voorverkoop: https://neushoorn.stager.nl/web/tickets/111052333.

Waar is het?

Popcentrum Neushoorn
Ruiterskwartier 41
8911 BP LEEUWARDEN
058 303 07 30
www.neushoorn.nl
info@neushoorn.nl