Middeleeuwen

10 september 2022 t/m 8 januari 2023, Fries Museum in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Tentoonstelling over de volle en late middeleeuwen. De tentoonstelling gaat in op het toenmalige kustgebied van de Waddenzee en de middeleeuwse samenleving van Tota Frisia. Het Friesland van toen strekte zich uit van de Zuiderzee tot aan de Wezer in het Duitse Ostfriesland. In een landschap bomvol ...

Lees meer

Tentoonstelling over de volle en late middeleeuwen. De tentoonstelling gaat in op het toenmalige kustgebied van de Waddenzee en de middeleeuwse samenleving van Tota Frisia.

Het Friesland van toen strekte zich uit van de Zuiderzee tot aan de Wezer in het Duitse Ostfriesland. In een landschap bomvol kastelen, kerken en kloosters kozen de bewoners hun eigen rechters, hadden ze een eigen taal en een kenmerkende kledingstijl.

De basis voor deze tentoonstelling is de rijke, maar onbekende archeologische collectie middeleeuwse voorwerpen van het Fries Museum aangevuld met (inter)nationale bruiklenen. Aan de hand van deze objecten doorloopt de bezoeker de jaren 1067-1567, van de gewelddadige vetemaatschappij en de rijkdom van de kloosters tot de verwoestende pestpandemie.

Deze grote tentoonstelling sluit naadloos aan op het hooggewaardeerde Wij Vikingen in 2019.

Lees minder

Data en tijden

zaterdag 10 september 2022 t/m zondag 8 januari 2023

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

Waar is het?

Fries Museum
Wilhelminaplein 92
8911 BS LEEUWARDEN
058 2555500
www.friesmuseum.nl
info@friesmuseum.nl