Middeleeuwse ambacht: Boekbinden

29 oktober, Fries Museum in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Workshop, opg. friesmuseum.nl. Het geschreven woord werd in de Friese middeleeuwse samenleving steeds belangrijker. Vooral in de dertiende en veertiende eeuw omdat er veel kloosters werden gesticht. Het schrift neemt in de vijftiende eeuw een vlucht met de uitvinding van de boekdrukkunst. Tijdens ...

Lees meer

Workshop, opg. friesmuseum.nl.

Het geschreven woord werd in de Friese middeleeuwse samenleving steeds belangrijker. Vooral in de dertiende en veertiende eeuw omdat er veel kloosters werden gesticht. Het schrift neemt in de vijftiende eeuw een vlucht met de uitvinding van de boekdrukkunst.

Tijdens deze workshop maak je zelf een boekje van handgeschept papier en een leren omslag, met de hand aan elkaar gestikt. Een ambachtelijk proces geïnspireerd op de traditionele technieken uit de middeleeuwen. Voorafgaande aan de workshop doe je inspiratie op in het museum, een gids vertelt je meer over de kloosterkronieken en getijdenboeken die we in de tentoonstelling laten zien. Onder leiding van archeoloog Nikky Kruithof werk je in het museumatelier aan je eigen boek.

Lees minder

Data en tijden

za 29 oktober 2022 : 12:30 - 15:30

Prijzen

Volwassenen : € 40.00

Toelichting: incl. museumentree en koffie en thee.

Waar is het?

Fries Museum
Wilhelminaplein 92
8911 BS LEEUWARDEN
058 2555500
www.friesmuseum.nl
info@friesmuseum.nl

€ 40,00