Middeleeuwse Kermis

19 september, Koepel a/d Boerestreek in APPELSCHA

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Zondag 19 september vroeg uit de veren, want van 11.00 tot 17.00 uur komt op de Boerestreek in Appelscha een Middeleeuwse Kermis! (Middeleeuws/Fantasy). Er is van alles te beleven op het gebied van muziek en dans, straatacts, oud-Hollandse kinderspelletjes en kampementen met ridders, boogschieters ...

Lees meer

Zondag 19 september vroeg uit de veren, want van 11.00 tot 17.00 uur komt op de Boerestreek in Appelscha een Middeleeuwse Kermis! (Middeleeuws/Fantasy).

Er is van alles te beleven op het gebied van muziek en dans, straatacts, oud-Hollandse kinderspelletjes en kampementen met ridders, boogschieters en instrumentmakers.

Behalve kermiskramen en een met de hand aangedreven draaimolen zijn er kramen met oude ambachten, zoals spinnen, weven en viltwerk. Overal branden vuurtjes en er lopen vreemde snuiters rond zoals de Beu: een boeman die leefde in venen en moerassen.

Verder is er een middeleeuwse jongleur, een bedelaar die in de 16e eeuw aanspoelde als schipbreukeling, een waarzegster en een vreemde magiër. Ook het Vrijstatig Volkje speelt, nart en danst er weer lustig op los en zal iedereen uitnodigen om mee te doen met de Touwenknoop waarbij het publiek wordt uitgenodigd om die met gezamenlijk inzicht weer uit de knoop te krijgen.

Geniet van middeleeuwse lekkernijen, zoals de kaneelstokken van de schrandere keukenmeid en proef het speciaal gebottelde Vrijstaats Bier van middeleeuws recept!

Om de mensen die niet in staat zijn naar de Boerestreek te komen bij de feestelijkheden te betrekken, zullen een aantal artiesten ook optreden in de zorgcentra van Appelscha.

Voor meer informatie zie: www.vrijstaatdestellingen.nl of Facebook: Vrijstaat de Stellingen

Deze Middeleeuwse Kermis is mede mogelijk gemaakt door het Prins Berhard Cultuurfonds Fryslân, Stichting Bercoop Fonds en Plaatselijk Belang Appelscha.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 19 september 2021 : 11:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Koepel a/d Boerestreek

8426 BP APPELSCHA

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader