Midzomernacht Lauwerszee Wandeltocht

24 juni in Camping/Jachthaven De Waterwolf in LAUWERZIJL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Ingevoerde zoektermen

Gekozen categorie


Kies een extra subcategorie

Locaties

Toon meer gevonden locaties

Gevonden evenementen

  • Geen evenementen gevonden
Toon meer gevonden evenementen

Gevonden locaties

  • Geen locaties gevonden
Ga terug naar de homepagina

Wandelexcursie door Stichting 40 Mijl, Dark Sky Park en Nationaal Park Lauwersmeer. Een afwisselende en unieke tocht vol natuur en cultuur.

Een fantastisch evenement in het Nationaal Park en Dark Sky Park Lauwersmeer. De Stichting 40 Mijl organiseert deze zomer, op 24 juni, een unieke Midzomernachtwandeling. De rondtocht wordt als 40 mijl (65km) en als 40 kilometer variant aangeboden en start en finisht bij Camping en Jachthaven “De Waterwolf” in Lauwerzijl. De route is uniek en afwisselend doordat deze over de dijken van het Reitdiep, over de Waddenzeedijk, door bossen en landerijen voert. Het Nationaal Park Lauwersmeer is één van ’s Werelds 41 Dark Sky Parken en daarmee één van Nederlands donkerste natuurgebieden. Tijdens deze nachttocht is het nieuwe maan, dus ècht donker!

Een belangrijk onderdeel van de tocht is de educatieve en informatieve inhoud, waarvoor de stichting een aparte commissie heeft aangesteld. Deze commissie zorgt voor een educatief programma, waarbij deelnemers betrokken worden bij het gebied. Ontwikkeling en toeristische promotie van het voormalig Lauwerszee gebied is een belangrijk punt bij de Stichting 40Mijl. Landelijk worden daarom de activiteiten van de Stichting gepromoot.

Ook kent de tocht veel culturele hoogtepunten en toeristische plaatsen. Zo komt men langs Nederlands eerste en grootste electrisch aangedreven gemaal, gaat men door de authentieke vissershaven van Zoutkamp, wordt Europa’s grootste militaire oefendorp Marnehuizen doorkruist en gaat de tocht door het idyllische Garnwerd met het smalste straatje van Nederland. Dit is slechts een greep van de bijzonderheden van deze tocht. Uitgebreidere informatie staat op de website van de stichting www.40mijl.nl.

Links

www.40mijl.nl

Data en tijden

za 24 juni 2017 : vanaf 20:00

Prijzen

Volwassen : € 24.50
Kinderen : € 24.50
65 plus : € 24.50
CJP : € 24.50

Waar is het?

Camping/Jachthaven De Waterwolf

9885 ZZ LAUWERZIJL

€ 24,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen