Mijn stad, Leeuwarden

8 juli t/m 9 november, De Stadsgalerie in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Melda Wibawa (schilderijen). Melda Wibawa (1970, Indonesië) woont en werkt in Leeuwarden. Haar passie voor regen is te zien in de reeks olieverf schilderijen ‘Rain on me’. Haar liefde voor architectuur is te zien in de serie ‘Ode aan Horeca’. Onderwerp van haar schilderijen is haar dagelijkse leven...

Lees meer

Melda Wibawa (schilderijen).

Melda Wibawa (1970, Indonesië) woont en werkt in Leeuwarden. Haar passie voor regen is te zien in de reeks olieverf schilderijen ‘Rain on me’. Haar liefde voor architectuur is te zien in de serie ‘Ode aan Horeca’. Onderwerp van haar schilderijen is haar dagelijkse leven in Nederland, wat zij ervaart en heeft ervaren. Haar Indonesische cultuur en achtergrond spelen ook een belangrijke rol die zij koestert en steeds naar voren laat komen.

Vloeiend, los, dun en dik, pasteuze verf zijn kenmerken van haar olieverf werk. Zij houdt van beweging en dans in haar schilderijen. In combinatie met kleurrijke en tegelijk ingetogen verf maakt zij sfeervolle schilderijen. Wat voor haar belangrijk is, de sfeer die zij vangt tijdens het schilderen. Het is de reden waarom zij haar schilderijen veel op locatie maakt. Zij begint met een leeg doek op locatie te werken. Zij maakt ter plekke de opzet tot zij de kern vast legt, vervolgens maakt zij het schilderij af in haar atelier. Behalve olieverf schilderijen, werkt zij ook met andere media: pastelkrijt, fineliner (pen), houtskool en etsen.

Tijdens de expositie in de Stadsgalerie, in het oude Stadhuis in Leeuwarden, is een aantal werken uit haar ‘Mijn stad, Leeuwarden’ series o.a.: ‘Ode aan horeca’, ‘Rain on me’, ‘Werkplaats’ en ’Portretten’ te zien. In het bijzonder wordt een opzet van het portret van de burgermeester van Leeuwarden, Buma tentoongesteld. Hij heeft voor dit portret speciaal geposeerd in zijn werkkamer in het Stadhuis. Tijdens deze sessie heeft Melda haar ‘atelier’ even moet verhuizen naar het Stadhuis. Burgemeester Buma zal zelf de expositie openen.

Lees minder

Links

Data en tijden

vrijdag 8 juli 2022 t/m woensdag 9 november 2022

maandag : 9:00-17:00
dinsdag : 9:00-17:00
woensdag : 9:00-17:00
donderdag : 9:00-17:00
vrijdag : 9:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

De Stadsgalerie
Hofplein 38
8911 HJ LEEUWARDEN