Missie

20 november, Schouwburg Ogterop in MEPPEL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Toneel door Bruno Vanden Broecke. Acteur Bruno Vanden Broecke brengt zijn verpletterende monoloog uit 2008 opnieuw op de planken. ‘Missie’ kreeg louter vijfsterrenrecensies in de pers en werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. “Een bijna noodzakelijke avond van bezinning, verwonderi...

Lees meer

Toneel door Bruno Vanden Broecke.

Acteur Bruno Vanden Broecke brengt zijn verpletterende monoloog uit 2008 opnieuw op de planken. ‘Missie’ kreeg louter vijfsterrenrecensies in de pers en werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. “Een bijna noodzakelijke avond van bezinning, verwondering en ontroering (…) werkelijk grandioos gespeeld”, schreef de Volkskrant.

Vanden Broecke kruipt in de huid van André Vervecken, een oude missionaris uit Congo die terugblikt op zijn leven. Enige argwaan tegenover deze figuur is niet misplaatst. Gaat hij, als missionaris, ons ervan trachten te overtuigen dat het koloniaal verleden van België ook zijn goede kanten had? Zal hij proberen ons te bekeren? Hij praat over God, maar ook over vastzitten in de modder, misère en dreigende geweerlopen.

David Van Reybrouck schreef de tekst van ‘Missie’ in de aanloop naar de publicatie van zijn non-fictieboek ‘Congo, een geschiedenis’, waarmee hij in 2010 zowel de AKO Literatuurprijs als de Libris Geschiedenis Prijs won. Bruno Vanden Broecke werd in september 2018 voor zijn monoloog ‘Para’ bekroond met de Louis d’Or, de prijs voor de beste mannelijke toneelhoofdrol.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 20 november 2021 : vanaf 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 27.50

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Schouwburg Ogterop
Zuideinde 70
7941 GK MEPPEL
0522 254242
www.schouwburgogterop.nl
info@schouwburgogterop.nl

Gerelateerde evenementen

Loader