Moderato Cantabile - Drieluik

25 juni, Koepelkerk in VEENHUIZEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kamerkoor Moderato Cantabile is in 2001 opgericht door de huidige dirigente Nana Tchikhinashvili en heeft sindsdien een veelzijdig en kleurrijk repertoire opgebouwd. Het koor was onlangs te horen bij het 4 mei Herdenkingsconcert in de Martinikerk en geeft regelmatig concerten in het noorden, maar oo...

Lees meer

Kamerkoor Moderato Cantabile is in 2001 opgericht door de huidige dirigente Nana Tchikhinashvili en heeft sindsdien een veelzijdig en kleurrijk repertoire opgebouwd. Het koor was onlangs te horen bij het 4 mei Herdenkingsconcert in de Martinikerk en geeft regelmatig concerten in het noorden, maar ook daarbuiten, waaronder de Hermitage in Amsterdam en het Vaticaan in Rome. De dirigente laat zich bij de keuze van het repertoire leiden door de schoonheid van de muziek. De kenmerkende klankkleur van Moderato Cantabile wordt gevormd door een zorgvuldig samenspel van de verschillende stemmen en legt daarmee de ziel van het koorwerk bloot.

Het koor viert het 20- jarig bestaan in juni 2022 met een drietal jubileumconcerten onder de naam ‘Drieluik’. Het veelzijdige programma bevat klassieke en moderne werken. De leidraad is echter muziek met een bijzondere en soms mystieke klank die de luisteraar vervoert naar andere tijden en plekken. Deze veelzijdigheid is te horen in de werken Salve Regina en Summa van Arvo Pärt en meerdere stukken uit het Requiem for my friend van Zbigniew Preisner. Dit indrukwekkende werk schreef Preisner vanwege het sterven van zijn goede vriend Krysztof Kie?lowski maar het is tevens een ode aan hun diepe vriendschap.

Het koor is trots dit werk te mogen zingen omdat het in Nederland zelden is uitgevoerd en Nana Tchikhinashvili optreedt als vocalist. Bovendien is Nana componist en zingt het koor drie van haar werken: Deus Noster, Miserere Nobis, Pater Noster en een bewerking van La double vie de Véronique (origineel Z. Preisner).

Een zeer ervaren organist en enkele jonge, talentvolle musici begeleiden het koor op viool, altviool en cello.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 25 juni 2022 : 20:00 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 20.00

Waar is het?

Koepelkerk
Hoofdweg 112
9341 BK VEENHUIZEN

€ 20,00