geannuleerd

Molassess

12 november, Poppodium Iduna in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Nederlandse supergroep Molassess, met daarin ex-the Devil's Blood leden Farida Lemouchi, Oeds Beydals, Job van de Zande en Ron van Herpen, Bob Hogenelst (Birth of Joy) en Matthijs Stronks (Donnerwetter), komt op zaterdag 12 november naar Drachten en neemt Severant mee als support! Molassess, wie...

Lees meer

De Nederlandse supergroep Molassess, met daarin ex-the Devil's Blood leden Farida Lemouchi, Oeds Beydals, Job van de Zande en Ron van Herpen, Bob Hogenelst (Birth of Joy) en Matthijs Stronks (Donnerwetter), komt op zaterdag 12 november naar Drachten en neemt Severant mee als support!

Molassess, wiens naam werd ontleend aan het laatste nummer van Selim Lemouchi’s EP Earth Air Spirit Water Fire, werd tot leven gewekt door Roadburn Festival wanneer zij in 2019 gevraagd werden de handen ineen te slaan voor een compositieopdracht, vijf jaar nadat The Devil’s Blood hun ‘Feverdance’ beëindigd had. Molassess is geen reünie, het is een nieuwe begin; het is de bevestiging van diepe verbintenissen met elkaar, een stroom aan creativiteit en energie die loskomt en aanvoelt als een spirituele reis. Deze reis heeft geleid tot ‘Through the Hollow’, de eerste full length van de band. Dit debuutalbum kwam middenin de coronapandemie en kan nu dan eindelijk tijdens deze najaarstour live gepresenteerd worden! Meer psychedelisch en hypnotiserend dan The Devils Blood zoekt Molassess de randen van de psyhedelische en occulte rock op.

Het uit de regio Eindhoven afkomstige Severant brengt hypnotiserende rock met een psychedelische sound. Groovende drums en bas aangevuld met karaktervolle riffs die de dromerige en krachtige zang dragen. Ze combineren hun liefde voor de jaren 60 met die van de vroege jaren 70. Aan dit geheel voegen ze graag een tikkeltje duisternis toe. Severant haalt hun invloeden uit bands als Pink Floyd en The Devil’s Blood, verwacht prachtige melodieën en harmonieën die zweven op een diepe groove. Met als contrast karakteristieke zware gitaarpartijen.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 12 november 2022 : 19:30 - 23:15 ( geannuleerd )

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 17.00 € 15.00

Waar is het?

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
9203 ZN DRACHTEN
0512 522650
www.iduna.nu
pr@iduna.nu