Molen en gemalen dag

27 november, Diverse locaties in GEM SUDWEST FRYSLAN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Opendag Molens en gemalen rondom in Súdwest-Fryslân Zondag 27 november a.s. wordt de Molen en gemalendag Súdwest-Fryslân georganiseerd. Een groot aantal van de molens in het gebied van de gemeente Súdwest-Fryslân zullen deze zondag draaien en bij voldoende wind volop in bedrijf zijn. Afgelopen ja...

Lees meer

Opendag Molens en gemalen rondom in Súdwest-Fryslân

Zondag 27 november a.s. wordt de Molen en gemalendag Súdwest-Fryslân georganiseerd.
Een groot aantal van de molens in het gebied van de gemeente Súdwest-Fryslân zullen deze zondag draaien en bij voldoende wind volop in bedrijf zijn. Afgelopen jaren was er op deze molendag in ieder geval genoeg wind, water en graan om meel van te malen en hout om tot planken te zagen. Op de unieke molendag In de gemeente Súdwest-Fryslân kunt u dit allemaal mee beleven en ervaren hoe het destijds in zijn werk ging, er staan meer dan 30 windmolens in onze gemeente. Meer 20 molens doen mee aan deze molendag. Het merendeel van de molens zijn poldermolens, maar ook enkele houtzaag- en korenmolens de Amerikaanse windmotoren en zelfs een tjasker staan binnen onze gemeentegrenzen. Op het gebied van polderbemaling zijn er diverse typen molens, te weten achtkante grondzeilers, spinnekopmolens, boerenmuontsen, grote en kleine windmotoren en tjaskers. Er is bewust gekozen voor de laatste zondag van november, in dit jaargetijde kunnen de molens laten zien waar ze voor gebouwd zijn. Iets wat op de landelijke of Friese Molendagen vaak niet kan, omdat er meestal vanwege het weer op deze molendagen niet gemalen mag of kan worden bij gebrek aan wind.

De molens zijn geopend van 11.00- 16.00 uur en de toegang tot de molen is gratis.

Kijk op onze website www.molenstichtingswf.nl voor de actuele lijst met alle deelnemende molens in onze molenrijke gemeente.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 27 november 2022 : 11:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Diverse locaties

8748 AE GEM SUDWEST FRYSLAN

gratis