Momix - ALICE

13 november, MartiniPlaza in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Geïnspireerd op het verhaal van Alice in Wonderland ontvouwen de dansende illusionisten van MOMIX een kleurrijk universum. Inspirerend sprookje Wie kent het verhaal van Alice in Wonderland niet? In het bekende kinderboek van Lewis Caroll uit 1865 kruipt het meisje Alice door een konijnenhol en bel...

Lees meer

Geïnspireerd op het verhaal van Alice in Wonderland ontvouwen de dansende illusionisten van MOMIX een kleurrijk universum.

Inspirerend sprookje
Wie kent het verhaal van Alice in Wonderland niet? In het bekende kinderboek van Lewis Caroll uit 1865 kruipt het meisje Alice door een konijnenhol en belandt in een magische wereld vol rare figuren. MOMIX-choreograaf Moses Pendleton – vermaard schepper van droomwerelden vol vreemde vogels – liet zich 155 jaar later inspireren door de bizarre avonturen van dit gevoelige meisje.

Een wereld vol kleur
In de nieuwste productie ALICE van de dansende illusionisten van MOMIX ontvouwt hij een kleurrijk universum aan de kijker. In de typerende acrobatische MOMIX-danstaal, vol energie, met vervreemdende illusionistische trucs en prachtige visuele effecten. Niks is wat het lijkt te zijn, alles beweegt en verandert. Een hoofdrol wordt gespeeld door de kleurrijke kostuums, prachtige kunststukjes die de dansers in één beweging doen veranderen in een kreeft, een mossel of een bloem.

Het begint bij Alice
Moses Pendleton vertelt: ‘Ik wilde het verhaal van Alice niet opnieuw vertellen. Het is voor mij het begin voor nieuwe ontdekkingen, een zoektocht naar onze grenzen. Ik wil deze show naar plekken brengen waar MOMIX nog nooit is geweest, waar dans, licht, muziek, kostuums en videoprojecties samen komen.’ The World of Dance schreef: : ”Alice by Momix is a triumph of imagination, illusions, and special effects, a mind blowing show”

Amerikaans succes
MOMIX (USA) staat onder de artistieke leiding van Moses Pendleton, een van Amerika's meest innovatieve en meest uitgevoerde choreografen. MOMIX staat internationaal bekend om de presentatie van werk van uitzonderlijke inventiviteit en fysieke schoonheid. Met niets meer dan licht, schaduw, rekwisieten en het menselijk lichaam, verbaast MOMIX al 40 jaar lang het publiek.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 13 november 2022 : 15:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 34.70
Kinderen : € 34.70 (t/m 18 jaar)

Waar is het?

MartiniPlaza
Leonard Springerlaan 2
9727 KB GRONINGEN
050 5222777
www.martiniplaza.nl
info@martiniplaza.nl

€ 34,70