Montmartre Sellingen

9 juli, De Sprankel in SELLINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Waan je een dag in Parijs en bezoek de gezelligste kunstmarkt van het noorden op 9 juli 2022: Montmartre Sellingen. Kunst, terrasjes & muziek op Montmartre Sellingen Slenteren door kronkelende straatjes, snuffelen tussen kleurrijke schilderijen en een wijntje drinken op het terras terwijl je de kl...

Lees meer

Waan je een dag in Parijs en bezoek de gezelligste kunstmarkt van het noorden op 9 juli 2022: Montmartre Sellingen.

Kunst, terrasjes & muziek op Montmartre Sellingen

Slenteren door kronkelende straatjes, snuffelen tussen kleurrijke schilderijen en een wijntje drinken op het terras terwijl je de klanken van Franse chansons op de achtergrond hoort. Vakantie in Frankrijk? Nee, gewoon een dagje uit in Westerwolde.

Kom naar Montmartre Selingen!
Op zaterdag 9 juli 2022 toveren we Sellingen eindelijk weer om tot een Franse kunstmarkt: Montmartre Sellingen. Van 11:00 tot 17:00 uur stallen ongeveer honderd kunstenaars hun kunstwerken uit op de markt.
Bekijk mooie en originele creaties
Er is van alles te zien op de markt. Denk aan verschillende schilderijen, van stillevens tot portretten, maar ook aan beelden van klei en porselein, handgemaakte hoeden, kleurrijke sieraden en levendige foto’s. Ook krijg je de unieke kans om kunstenaars ter plekke aan het werk te zien.

Expositie en workshops
De scholen organiseren een expositie in de MFA met werken gemaakt door de leerlingen. Liever zelf in actie komen? Dit kan! Jongerenwerk Welzijn Westerwolde organiseert een toffe graffiti-workshop tijdens de markt.

Ook als je geen kunstfanaat bent is er genoeg ander vermaak
Geen kunstfanaat? Geen probleem, want er is genoeg vertier. Droom weg bij de klanken van een harp en dwarsfluit in het oude Gotische kerkje. Ook lopen accordeonisten rond op het festival en treedt er een vrouwenkoor op. Wie weet kom je de goochelaar ook nog tegen!

Geniet van een hapje en drankje bij de foodtrucks
Verspreid over het terrein zijn terrasjes ingericht bij de diverse foodtrucks. Ga jij voor een glaasje rode wijn met een Franse borrelplank of voor een Westerwolds biertje en een patatje? Ook is er voldoende koffie of thee te krijgen.

Het festival is ingedeeld in drie pleinen
Het festival is verdeeld over drie pleinen: Place du Coeur, Place de l’Église en Place de l’École. Place du Coeur is het hart van Sellingen op de Brink. Place de l’Église is het grasveld tegenover het 14e-eeuwse kerkje. Place de l’École is het plein bij MFA De Zuides, waar ook de expositie is.

Entree en parkeren is gratis
De entree van het festival en parkeren in het dorp kost helemaal niets! Er is voldoende parkeergelegenheid in het dorp, bijvoorbeeld aan de Noordesweg en achter het gemeentehuis.

Info: www.montmartreselingen.nl of zoek ons op Facebook of Instagram!

Lees minder

Links

Data en tijden

za 9 juli 2022 : 11:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

De Sprankel
Torenstraat 11
9551 BJ SELLINGEN

gratis