Muddy Pink Dinosaur

1 mei t/m 27 juni, Noorderlicht Studio in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Vlaamse kunstenaar Sarah Carlier neemt van 1 mei tot 27 juni 2021 haar intrek in de Noorderlicht Studio in Groningen om te werken aan haar nieuwe project ‘MUDDY PINK DINOSAUR’. Carlier gaat hierin op zoek naar de creatieve speelsheid die in ieder mens huist en begint met een zoektocht naar de k...

Lees meer

De Vlaamse kunstenaar Sarah Carlier neemt van 1 mei tot 27 juni 2021 haar intrek in de Noorderlicht Studio in Groningen om te werken aan haar nieuwe project ‘MUDDY PINK DINOSAUR’.

Carlier gaat hierin op zoek naar de creatieve speelsheid die in ieder mens huist en begint met een zoektocht naar de kunst van lokale Groningers, die op afspraak een ontmoeting met Sarah kunnen hebben in de studio. Deze ontmoetingen zullen mede de inspiratie vormen voor nieuw werk, dat Sarah in de studio gaat maken. In november zal dit nieuwe werk worden gecombineerd met bestaand werk voor een grote overzichtstentoonstelling in Noorderlicht Studio.

Toen het openbare leven voor het eerst werd platgelegd door de coronapandemie, zag Carlier talrijke creatieve initiatieven ontspringen. “Voor het eerst zag ik Joseph Beuys’ bewering, dat iedereen in wezen een kunstenaar is, werkelijkheid worden”, zegt ze daarover. Ze doopte haar vaste wandelroute in het Haagse Bos om tot het Haags Organisch Openlucht Volks Museum (HOOVM) en observeerde het ontstaan en veranderen van talrijke sculpturen van takken, mos en schors. Zodra de maatregelen versoepelden, verdween ook de spelende, creatieve mens. In Carlier was echter iets wakker geworden.

In Groningen gaat Carlier onderzoeken hoe ze de speelsheid van de onbedoelde kunst in het HOOVM kan behouden in haar eigen werk én kan overdragen aan anderen. De titel van het project is een ode aan de Afro-Amerikaanse folk artist Mose Tolliver, een grote inspiratiebron voor Carlier. Ze leerde zijn werk kennen tijdens een reis door de Verenigde Staten en voelde zich aangetrokken tot de oprechtheid ervan, zijn ruwe, kleurrijke, speelse en humoristische beeldspraak. Folk artists zoals Tolliver leerden Carlier om haar creatieve Intuïtie weer te gebruiken, die, zegt zij zelf, door haar professionalisering als beeldend kunstenaar in de loop der jaren op de achtergrond was geraakt. Die spelende, ongedwongen vorm van maken, die ieder mens in zich draagt, vormt de leidraad van Carlier’s residentie bij Noorderlicht.

Ontmoet Sarah!
Sarah Carlier (1981) zal gedurende de maand mei in de Noorderlicht Studio werken en mensen ontmoeten. Of ze bezoekt in de provincie Groningse initiatieven en particuliere musea en voert gesprekken op straat, steeds op zoek naar kunstzinnige creaties van bewoners en plaatselijke gezelschappen. Een lied, gedicht, schilderij, foto, installatie, een breiwerk of een dans – Carlier is geïnteresseerd in alles wat gemaakt is vanuit de intrinsieke behoefte om te scheppen. In de loop van Carlier’s verblijf verbindt ze alle elementen van haar onderzoek tot een speels, hybride web van nieuw werk, dat constant groeit en verandert.

Alleen te bezoeken na afspraak via sarahcarlier@noorderlicht.com.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 1 mei 2021 t/m zondag 27 juni 2021

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

Toelichting: alleen na afspraak via sarahcarlier@noorderlicht.com

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Noorderlicht Studio
Akerkhof 12
9712 JB GRONINGEN
050 3182227
www.noorderlicht.com
info@noorderlicht.com

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader