Musica pro Deo: Friso Valkema en Wietse Meinardi

20 juni, Adventskerk in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op zondag 20 juni om 16 uur is trompettist Friso Valkema te gast in de Adventskerk. Hij zal te horen zijn in een vesper in de kerkmuziekserie Musica pro Deo. U bent bij deze vesper van harte welkom. Friso is als trompettist verbonden aan de Johan Willem Friso kapel in Assen en werkt daarnaast...

Lees meer

Op zondag 20 juni om 16 uur is trompettist Friso Valkema te gast in de Adventskerk. Hij zal te horen zijn in een vesper in de kerkmuziekserie Musica pro Deo.

U bent bij deze vesper van harte welkom.

Friso is als trompettist verbonden aan de Johan Willem Friso kapel in Assen en werkt daarnaast als docent klein koper. Hij trad in Assen al diverse keren als solist op.

De vesper van 20 juni begint en besluit met prachtige muziek van de overkant van de zee, van de Engelse componist Henry Purcell voor orgel en trompet.
Verder spelen Friso en Wietse de koralen “Wer nur den lieben Gott lässt walten“ (BWV 93/1) en “Was Gott tut, das ist wohlgetan“ (Sinfonia BWV 75/8). Organist en trompettist laten deze bekende liederen klinken in bewerkingen voor orgel en trompet.

Onder het motto “Ruwe stormen mogen woeden” gaat het in de vesper van Musica Pro Deo over mensen onderweg. Niet helemaal toevallig, want deze dag is door de Verenigde Naties sinds 2001 uitgeroepen als de Internationale Dag van de Vluchteling.

Als mens kun je in je leven in allerlei stormen verzeild raken, letterlijk of figuurlijk. Op veel plekken in de Bijbel worden daar voorbeelden van gegeven. Psalm 107 en Marcus 4 vertellen daarbij bovendien dat de Eeuwige aanwezig is en dat mensen weer droge grond onder de voeten krijgen.

Daarvan zal het in de vesper volop zingen, uit de mond van een mannenkwartet samengesteld uit gemeenteleden van Vredenoord: Joost Toussaint, Kees Richters, Dick Dijk en Henk Horlings.

Vanwege de maatregelen t.a.v. corona kunnen we een beperkt aantal bezoekers in de kerk verwelkomen. Aanmelden is noodzakelijk. Dat kan door een mail te sturen naar musicaprodeo@vredenoord-assen.nl of telefonisch bij Inge Meinardi 0592 460618.

Doe dat tijdig, want vol is vol!

Deze dienst is ook te volgen via de livestream op het YouTube kanaal Vredenoord Assen.

Bij de uitgang van de dienst is er een uitgangscollecte die we van harte bij u aanbevelen. Kunt u niet bij de dienst aanwezig zijn, maar wilt u wel een gift geven (Musica pro Deo is afhankelijk van giften) dan kan dat via rekeningnummer : NL 44 RABO 0373 7156 25 ten name van Wijkgemeente Vredenoord o.v.v. Musica Pro Deo. Vanaf 20 juni kan dat ook via het collecte-item in de Scipio app van PKN Assen.

Bij voorbaat hartelijk dank daarvoor!

Meer informatie over de kerk, het orgel en de kerkmuziekserie Musica pro Deo kunt u lezen op www.vredenoord-assen.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 20 juni 2021 : 16:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: er is een uitgangscollecte.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Adventskerk
Lindelaan 49
9404 KR ASSEN
0592 357722
www.adventskerk-assen.nl
imeinardi@hetnet.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader