Musical De Tocht

1 oktober 2023, Friso Theater in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Musical De Tocht met een jaar uitgesteld: grond onder te bouwen theater vervuild. Elfstedenmusical De Tocht moet met een jaar worden uitgesteld. Voor het stuk moet speciaal een theater worden gebouwd in Leeuwarden. Maar het bleek dat de grond op deze locatie is vervuild. De organisatie van De ...

Lees meer

Musical De Tocht met een jaar uitgesteld: grond onder te bouwen theater vervuild.

Elfstedenmusical De Tocht moet met een jaar worden uitgesteld. Voor het stuk moet speciaal een theater worden gebouwd in Leeuwarden. Maar het bleek dat de grond op deze locatie is vervuild.

De organisatie van De Tocht noemt het een onaangename verrassing, omdat er vorig jaar nog een verklaring van schone grond is afgegeven na bodemonderzoek. Het theater had eigenlijk eind juli klaar moeten zijn, maar nu moet de eigenaar van de grond eerst aan het werk.

Het gaat om het voormalige Brada-terrein, de vleesfabriek aan de Snekertrekweg.

De première staat nu op de planning voor 1 oktober 2023. Zoals het nu lijkt kan pas volgende zomer begonnen worden met de bouw van het theater. De musical heeft al meer dan 20.000 kaarten verkocht. De organisatie verklaart het netjes te willen oplossen.

Tekst: Omrop Fryslan.

 

Lees minder

Links

Prijzen

Volwassenen : € 39.50

Toelichting: wo/do/vr middag vanaf € 39,50, vr/za/zo € 44,50, prijzen kunnen afwijken in schoolvakanties.

€ 39,50