Musicians without Borders en Oekraïense vluchtelingen - Een ánder kerstconcert

9 december, Magnuskerk in ANLOO

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Oekraïense vluchtelingen zijn te gast én dragen bij aan deze voorstelling. Met muziek en een kerstverhaal verteld door Anne Doornbos. *** Een ánder kerstconcert… *** Alweer een aantal jaren verruilt het bestuur van de Speulkoel in Anloo in december het openluchttheater voor De Magnuskerk. Kerstmis ...

Lees meer

Oekraïense vluchtelingen zijn te gast én dragen bij aan deze voorstelling. Met muziek en een kerstverhaal verteld door Anne Doornbos.

*** Een ánder kerstconcert… ***
Alweer een aantal jaren verruilt het bestuur van de Speulkoel in Anloo in december het openluchttheater voor De Magnuskerk. Kerstmis over grenzen heen is de leidraad voor een voorstelling met bijdragen van Musicians without Borders en een indringende kerstboodschap. Dit jaar op vrijdagavond 9 december.

Een ánder kerstconcert, omdat we stil willen staan bij een groot contrast: in december zingen we schouder aan schouder over ‘vrede op aarde’ – terwijl er overal oorlogen worden gevoerd en mensen op de vlucht zijn voor geweld en ellende. De voorstelling draait om die werkelijkheid: ontheemde medemensen op zoek naar veiligheid en geborgenheid. We proberen elk jaar weer vluchtelingen die zich in ons land bevinden, te betrekken bij deze activiteit. We hadden al eens een kinderkoor uit een asielzoekerscentrum en ook een internationaal vrouwenkoor, samengesteld uit diverse nationaliteiten, die elkaar in het zingen hebben gevonden.

En dit jaar doen we dat (het ligt eigenlijk voor de hand) met ‘onze eigen’ Oekraïners, de mensen die door de gemeente Aa en Hunze zo gastvrij zijn opgevangen in Papenvoort. Onder het motto Muziek verbindt altijd en overal (Music without Borders) hebben we muzikale contacten gelegd. Oekraïense vluchtelingen zijn deze avond te gast en een aantal van hen levert zélf een muzikale bijdrage.


Het programma staat nog niet helemaal vast, maar in elk geval kunt u het volgende verwachten.

• Violiste Caroline Babendererde en pianiste Diana Dali spelen samen een aantal (klassieke) composities.
• Oekraïners leveren een muzikale bijdrage, in samenwerking met Caroline Babendererde en Diana Dali.
• Ook leden van het koor Femmes Cabales uit Peize doen mee.
• De bekende Drentse schrijver Anne Doornbos vertelt een bijzonder kerstverhaal.
• Er is een presentatie van beeldmateriaal, gemaakt door ‘onze’ Oekraïners.
• Ter afsluiting is er een gezellig samenzijn in het koor van de Magnuskerk, met hapjes en drankjes, vooral uit Oekraïne. Buiten kan het koud zijn en de kerk wordt zuinig verwarmd, maar er is wél glühwein en warme chocolademelk.

Deze avond biedt een mooie kans om in gesprek te komen met de OekraIners. De meesten spreken geen Engels, maar Valentyna redt zich daar wel mee en zal graag helpen elkaar te begrijpen, voor wie geen OekraIens of Russchisch verstaat. Diana Dali (uit Georgië) spreekt wel Russisch en kan als tolk optreden; en er is een Nederlandstalige tolk aanwezig,

Magnuskerk Anloo.
Vrijdag 9 december,19.30-21.00 uur.
Kerk open 19.00 uur.

Vrij entree. Uw vrijwillige bijdrage komt ten goede aan de Oekraïense vluchtelingen in Papenvoort.
Reserveren kan, maar is niet verplicht. Stuur een mailtje naar speulkoel@rondommagnus.nl en vermeld het gewenste aantal plaatsen, uw telefoonnummer en liefst ook uw adres.
Meer informatie: www.rondommagnus.nl.

Vrij entree. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en komt ten goede aan de Oekraïense vluchtelingen in Papenvoort.

Kerk open 19.00 uur.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 9 december 2022 : 19:30 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Magnuskerk
Kerkbrink 1
9467 PH ANLOO
www.magnuskerk.nl
info@magnuskerk.nl