Muziek +: Regina Forte

18 november, Cultuurpodium Dorpskerk Huizum in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Concert van het strijkkwartet 'Regina Forte', in de serie 'Muziek+' van Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden. Strijkkwartet Regina Forte is ontstaan in Friesland in 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. Ina, Anna, Inge en Andrea kennen elkaar uit allerlei Friese ad ...

Lees meer

Concert van het strijkkwartet 'Regina Forte', in de serie 'Muziek+' van Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden.

Strijkkwartet Regina Forte is ontstaan in Friesland in 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. Ina, Anna, Inge en Andrea kennen elkaar uit allerlei Friese ad hoc orkesten en via hun banen in het onderwijs. Zij koesterden alle vier de wens om een mooi strijkkwartet op te richten.

Inmiddels hebben ze meer dan 100 concerten verzorgd in Friesland, Groningen en Drenthe en daarbuiten, soms in samenwerking met Gerrit Breteler, Peter van der Zwaag, Wiebe Kaspers en Douw Fonda.

Ze waren op radio en televisie te beluisteren in Noardewyn en Podium on Tour en in oktober 2019 begeleidden ze Willeke Alberti in Afas Live in Amsterdam.

Het strijkkwartet volgde masterclasses bij onder meer Johannes Leertouwer, Kees Dekkers, Douw Fonda van het Vespucci Quartet, het Ruysdael Kwartet, het Dudok Quartet Amsterdam en het Bennewitz Quartet.

De dames beleven veel plezier aan het instuderen en uitvoeren van de prachtige composities die voor strijkkwartet zijn geschreven, zonder toeters en bellen of grootse effecten, maar van een muzikale schoonheid in zijn zuiverste vorm.
Ze nodigen u van harte uit om een keer te komen luisteren.

Hoewel de concerten in de serie 'Muziek+' gratis toegankelijk zijn wordt een vrijwillige bijdrage voor de musici zeer op prijs gesteld.

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 18 november 2022 : 17:00 - 18:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.

Waar is het?

Cultuurpodium Dorpskerk Huizum
Huizum Dorp 67
8934 BS LEEUWARDEN