Muziek op Maat: Musica Batavia

1 augustus, Museum De Buitenplaats in EELDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Museum De Buitenplaats presenteert: Muziek op Maat Musica Batavia Een uur barokmuziek door blokfluit, barokviool, barokcello en klavecimbel. Het repertoire van het ensemble bestaat uit triosonates en instrumentale muziek uit de barok. Musica Batavia maakt graag programma’s rond een thema, zoals mu...

Lees meer

Museum De Buitenplaats presenteert: Muziek op Maat

Musica Batavia
Een uur barokmuziek door blokfluit, barokviool, barokcello en klavecimbel.

Het repertoire van het ensemble bestaat uit triosonates en instrumentale muziek uit de barok. Musica Batavia maakt graag programma’s rond een thema, zoals muziek uit de Nederlanden rond 1700 en werk van de drie Duitse grootmeesters Händel, Telemann en Bach.

Musica Batavia werd opgericht in 2009. Het trio gaf vele concerten in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Kroatië en de Verenigde Staten. “Kammermusik vom feinsten”, schreef de Osnabrücker Zeitung over hen. Musica Batavia gaf zomercursussen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Blokfluitist Bert Honig, barokvioliste Mimi Mitchell en klaveciniste Christina Edelen zijn specialisten in hun vak.

Zij treden alle drie regelmatig op met vooraanstaande ensembles zoals The Amsterdam Baroque Orchestra, Anima Eterna, Currende, The Locke Consort, BRISK, In Stil Moderno, en het Concertgebouw Kamerorkest. Het repertoire van Musica Batavia bestaat uit triosonates en instrumentale muziek uit de barok.

Op zondagmiddag 1 augustus wordt Musica Batavia aangevuld met cellist Fred Edelen. Hij was drie jaar solocellist bij het San Antonio Symphony Orchestra en lid van het Houston Symphony Orchestra. Sinds augustus 2003 maakt Edelen als plaatsvervangend solocellist deel uit van het Concertgebouworkest. Als barokcellist vormt hij samen met zijn vrouw Christina Edelen het Duo Edelen, dat veelvuldig optreedt in Nederland en de VS.

In Museum De Buitenplaats spelen Musica Batavia en Fred Edelen samen een breed scala aan werken uit de barokmuziek. Op het programma staan canzona’s, suites en triosonates van Frescobaldi, Uccellini, Dieupart, Couperin en Pepusch.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 1 augustus 2021 : 16:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Toelichting: incl. bezoek aan het museum en de tuin.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Museum De Buitenplaats
Hoofdstraat 76
9761 EK EELDE
050 3095818
www.museumdebuitenplaats.nl
info@museumdebuitenplaats.nl

€ 15,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader