Muziekfestival Delfzijl

17 september t/m 18 september, Centrum in DELFZIJL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Beleef twee dagen lang het grootste openlucht festival voor blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van Nederland. De jubileumeditie van het Muziekfestival Delfzijl bestaat dit jaar uit maar liefst 4 verschillende programma-onderdelen. Op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022 zal het centrum van...

Lees meer

Beleef twee dagen lang het grootste openlucht festival voor blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van Nederland. De jubileumeditie van het Muziekfestival Delfzijl bestaat dit jaar uit maar liefst 4 verschillende programma-onderdelen.

Op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022 zal het centrum van Delfzijl twee dagen lang volledig in het teken staan van de blaas- en slagwerkmuziek. De Stichting Muziekfestival Delfzijl pakt met de tiende editie groots uit. Bezoekers kunnen niet alleen rekenen op de normale programma-onderdelen, maar ook is er voor de jubileumeditie een volledig nieuw onderdeel toegevoegd.

Op zaterdagmiddag 17 september zal het centrum van Delfzijl worden gevuld met veel verschillende orkesten, ensembles en slagwerkgroepen uit de regio en provincie. Speciaal voor de tiende editie zullen een aantal verenigingen uit de oud-gemeente Delfzijl optreden met zangers en zangeressen. Zo treedt CBS uit Spijk op met zanger Erwin de Vries en In Corpore uit Wagenborgen met zangeres Hiske Oosterwijk. Rond half vijf zal het nieuwste programma-onderdeel plaatsvinden. Dit wordt een indrukwekkende streetparade door o.a. het centrum van Delfzijl. De zeer diverse showkorpsen die 's avonds acte de présence geven, waaronder wereldkampioenen mars en streetparade, zullen tijdens de streetparade de mars en parade laten zien en horen.

Op zaterdagavond 17 september zal het Molenbergplein in Delfzijl het podium zijn van de grote muziekshow met de top van Nederland. Er is deelname van maar liefst vijf showkorpsen: Kunst & Genoegen uit Leiden, Advendo uit Sneek, Adest Musica uit Sassenheim, Juliana uit Amersfoort en Takostu uit Stiens. Het avondprogramma van het Muziekfestival Delfzijl wordt een ongekende show met een grote afwisseling van stijlen. Op het Molenbergplein zal weer een tribune worden geplaatst. Alleen voor een zitplek op de tribune is een toegangskaart benodigd. Verkoop tribuneplaatsen start einde zomervakantie.

Zondagmiddag 18 september zal helemaal in het teken staan van de Delfzielster Dweildag. Vele dweilorkesten uit heel Nederland zullen 'het dak van Delfzijl blazen' en strijden voor de prijzen. De dweilorkesten gaan zorgen voor een prachtige middag, samen met een braderie/vrijmarkt en koopzondag van de winkeliers in het centrum van Delfzijl.

Het Muziekfestival Delfzijl is gratis toegankelijk. Het volledige programma en meer informatie zal einde zomervakantie beschikbaar zijn op de website www.muziekfestivaldelfzijl.nl.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 17 september 2022 : 13:00 - 22:45
zo 18 september 2022 : 13:00 - 18:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: alleen voor zitplek op de tribune is een toegangskaart benodigd.

Waar is het?

Centrum

9934 AN DELFZIJL

gratis