Muzikale Conversaties

19 mei, Brouwerij Martinus in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Mete Erker (sax), Annelie Koning (zang), Roosmarijn Tuenter (zang, viool) en Sanne Huijbregts (zang,percussie); jazz, pop, klassiek. In ‘Muzikale Conversaties’ worden verschillende muzikanten uitgenodigd om met elkaar de bühne te betreden. Ze spelen niet samen in een bestaande band en kennen elkaa...

Lees meer

Mete Erker (sax), Annelie Koning (zang), Roosmarijn Tuenter (zang, viool) en Sanne Huijbregts (zang,percussie); jazz, pop, klassiek.

In ‘Muzikale Conversaties’ worden verschillende muzikanten uitgenodigd om met elkaar de bühne te betreden. Ze spelen niet samen in een bestaande band en kennen elkaar hooguit uit het veld. Ze liggen bij voorkeur, ook wat muzikaal concept betreft, een beetje uit elkaar of bespelen een ander muzikaal genre en kunnen daardoor niet in hun eigen comfortzone blijven. Als spontaan gezelschap vinden ze elkaar in stukken die het vertrekpunt zijn van muzikale improvisatie. Het belooft een spannend, mooi, schurend en uitdagend avontuur te worden. Een ding is duidelijk, het levert ‘Muzikale Conversaties’ op.

Saxofonist Mete Erker is door de Stichting Jazz in Groningen gevraagd een spontaan kwartet samen te stellen. Met drie totaal verschillende zangeressen /instrumentalisten, die allen hun eigen muziek schrijven, zal hij de bühne van Brouwerij Martinus betreden.

Erker is o.a. bekend van zijn duo met Jeroen van Vliet, Artvank, Estafest en heeft ook een eigen trio. Hij is een veelzijdige saxofonist, componist en een uitmuntende improvisator. Zijn muziek klinkt beeldend en poëtisch maar ook wrang. Overigens vanuit schoonheid dat de boventoon voert en nooit vanuit donkerte.

Zangeres Annelie Koning gebruikt haar stem als instrument dat allerlei geluiden kan maken, is improvisatie het uitgangspunt van waaruit ze werkt. Voor Koning werden woorden onmisbaar als hulpmiddel om geluid te maken en een verhaal te vertellen. Maar klanken en woorden zijn voor haar hetzelfde en bovendien even belangrijk.

Roosmarijn Tuenter is een experimentele en melodieuze popmuzikant uit Arnhem. Geïnspireerd door de uitgestrektheid en de details van de natuur, vangt ze deze elementen in intieme liedjes, met dromerige melodieën en een expressieve uitvoering. Haar intrigerende stem wordt ondersteund door haar altviool.

Sanne Huijbregts is niet alleen een zangeres, op het podium laat ze haar stem omlijsten door diverse percussie-instrumenten die een veelvoud aan klanken en muziek-weefsels opleveren.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 19 mei 2022 : 20:30 - 22:30

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Waar is het?

Brouwerij Martinus
Kostersgang 32
9711 CX GRONINGEN