Nachtelijke zoektocht naar bosuilen

9 december, Parkeerplaats Woldberg in TUK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ga mee met een natuurgids naar de Woldberg (Tuk, Steenwijkerland) en ontdek de bosuilen die daar leven. Meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/noordwest-overijssel. De Woldberg, in Steenwijkerland, is een ideaal leefgebied voor bosuilen, het is een oud bos met veel holle bomen. De bosuil broedt overw...

Lees meer

Ga mee met een natuurgids naar de Woldberg (Tuk, Steenwijkerland) en ontdek de bosuilen die daar leven. Meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/noordwest-overijssel.

De Woldberg, in Steenwijkerland, is een ideaal leefgebied voor bosuilen, het is een oud bos met veel holle bomen. De bosuil broedt overwegend in zulke boomholtes en jaarlijks zijn er altijd wel een aantal paren in dit gebied te vinden. Door hun nachtelijke leefwijze worden ze niet altijd opgemerkt.

“Spookachtig” geroep
Het mannetje zet zijn territorium af door te roepen. Zo laat hij aan andere bosuilmannen weten dat dit zijn gebied is en dat andere bosuilen het niet moeten wagen dit van hem over te nemen. Het vrouwtje beantwoordt het geroep. Het geluid is onmiskenbaar. Sommigen vinden het spookachtig klinken en dus wordt het geluid regelmatig gebruikt in griezelfilms.

Ga mee met een natuurgids
Natuurgidsen Albert Steenbergen, Piet-Hein Klip en Liesbeth Pit organiseren 9 december 2022 een zoektocht naar de bosuil in de late avond. Grote kans dat je bosuilen hoort én mogelijk ook één te zien krijgt.

Datum en tijd: Vrijdag 9 december 2022
Tijd en Verzamelplaats: 20.30 uur. Parkeerplaats Woldberg bij Tuks T-huis, Bergweg 71, 8334 MC Tuk (via tunneltje onder de A32, rechtdoor naar P-plaats in het bos).
Duur excursie: ongeveer 1,5 uur
Deelname: Gratis voor iedereen. Aanmelden niet nodig.
Let op: Bij slecht weer gaat de excursie niet door. Om de bosuil te kunnen horen en zien, wordt regelmatig stil gestaan om te luisteren. Bij koud weer is daarom warme kleding aanbevolen
Informatie: Albert Steenbergen, telefoon 0521-513547 of kijk op: www.ivn.nl/afdeling/noordwest-overijssel.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 9 december 2022 : 20:30 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Parkeerplaats Woldberg
Bergweg 71
8334 MC TUK