Nachtvlinderavond

12 augustus, Landgoed Coendersborg in NUIS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kom mee ontdekken wat er aan nachtvlinders vliegt. Ook nieuwsgierig wat er zoal in de avond en nacht rondvliegt en fladdert? Kom dan gerust langs bij de Nachtvlinderavond van Het Groninger Landschap. In een tuin vlakbij de Coendersborg staat rond 22.00 uur de lichtopstelling klaar. Er wordt op dez...

Lees meer

Kom mee ontdekken wat er aan nachtvlinders vliegt.

Ook nieuwsgierig wat er zoal in de avond en nacht rondvliegt en fladdert?
Kom dan gerust langs bij de Nachtvlinderavond van Het Groninger Landschap. In een tuin vlakbij de Coendersborg staat rond 22.00 uur de lichtopstelling klaar. Er wordt op deze avond/nacht gebruik gemaakt van twee grote witte schermen met daarboven grote lampen waarmee we de vlinders aantrekken. We gaan door tot na middernacht.
Zitten de vlinders eenmaal op het doek dan kun je ze goed bekijken en fotograferen. Natuurlijk proberen we de vlinders op naam te brengen door gebruik van speciale vlinderboeken, loepen, vangbakjes met vergrootglas etc.
Als de vlinders in hun ruststand zitten dan kun je ze zelfs op je hand laten zitten en dan maar op een verjaardagsfeestje vertellen dat je een Witte tijger op je hand hebt gehad.
Bij slecht weer zoals regen, harde wind en lage temperatuur wordt deze activiteit verplaatst naar 13 augustus, houdt hiervoor de website in de gaten.
Aanmelden via de website: groninger landschap activiteiten

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 12 augustus 2022 : 22:00 - 0:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Landgoed Coendersborg
Oudeweg 15
9364 PP NUIS
0594 549281
www.groningerborgenstichting.nl

gratis