Nationale opera van Odessa - Il Trovatore

13 oktober, SPOT/Stadsschouwburg in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het internationaal gerenommeerde Nationale Opera van Odessa brengt met Verdi’s Il Trovatore is opera zoals opera hoort te zijn: een virtuoos, indrukwekkend en ontroerend spektakel vol liefdesverdriet, wraak en bedrog. Verdi’s prachtige ensemblestukken, zoals het zigeunerkoor en het nonnenkoor, de ...

Lees meer

Het internationaal gerenommeerde Nationale Opera van Odessa brengt met Verdi’s Il Trovatore is opera zoals opera hoort te zijn: een virtuoos, indrukwekkend en ontroerend spektakel vol liefdesverdriet, wraak en bedrog.

Verdi’s prachtige ensemblestukken, zoals het zigeunerkoor en het nonnenkoor, de serenade van heldentenor Manrico en de hartverscheurende aria’s van mezzosopraan Azucena zorgden ervoor dat Il Trovatore direct na de première, op 19 januari 1853, al een enorme hit was. En nog steeds is het een affiche dat de operaliefhebbers met gemak naar het theater lokt.

Het verhaal speelt zich af in het middeleeuwse Spanje en draait om de troubadour Manrico en de graaf Luna, die beiden verliefd zijn op de mooie Leonora. Een duister geheim verbindt de twee mannen, maar pas op het allerlaatst onthult Manrico’s vermeende moeder, de zigeunerin Azucena, wat dat geheim is. De afloop is dramatisch.

De Nationale Opera en Ballet van de Oekraïne, Odessa, een van de oudste klassieke opera- en ballethuizen van Europa, brengt 120 solisten, koorzangers en orkestmusici mee om Verdi’s klassieker uit te voeren. Italiaans gezongen, Nederlandse ondertiteling.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 13 oktober 2022 : vanaf 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 49.50

Waar is het?

SPOT/Stadsschouwburg
Turfsingel 86
9711 VX GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@spotgroningen.nl

€ 49,50