Nederlands Dans Theater 2 - Now here, Now always

13 december, SPOT/Stadsschouwburg in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Drieluik vraagt het uiterste aan virtuositeit en expressie van jonge topdansers Het drieluik Now here, Now always met werk van Marco Goecke, Alexander Ekman en Andrew Skeels vraagt het uiterste aan virtuositeit en expressie van de jonge topdansers van Nederlands Dans Theater 2. Ze worden live beg...

Lees meer

Drieluik vraagt het uiterste aan virtuositeit en expressie van jonge topdansers

Het drieluik Now here, Now always met werk van Marco Goecke, Alexander Ekman en Andrew Skeels vraagt het uiterste aan virtuositeit en expressie van de jonge topdansers van Nederlands Dans Theater 2. Ze worden live begeleid door muzikanten van Het Balletorkest.

Marco Goecke
De opener The Big Crying (2021) is misschien wel het persoonlijkste werk van Marco Goecke. De Duitse choreograaf begon in de herfst van 2020 aan het ballet, kort na de dood van zijn vader. De bewegingstaal is hoekig, pulserend en explosief en gezet op muziek van Tori Amos: onrustige armbewegingen vangen de onpeilbare emotie van rouw.

Andrew Skeels
Andrew Skeels komt naar Groningen met een nieuw werk. In veel van zijn werken staat vloeiend partner- en groepswerk centraal, dat de Canadese choreograaf met meesterlijke precisie ontwikkelt. De structuren in zijn choreografieën worden vaak gevormd door breekpunten of botsingen.

Alexander Ekman
De Zweedse choreograaf Alexander Ekman daagt het publiek met Cacti (2010) op amusante wijze uit om na te denken over moderne dans als hogere kunstvorm. Zestien dansers staan gevangen op enorme tegels, terwijl ze rennen, vallen, kronkelen en proberen te ontsnappen aan hun onzichtbare gevangenissen, op muziek van Haydn, Beethoven en Schubert.

Eerste rang (uitverkocht)
Tweede rang € 34,00
Tot en met 29 jaar € 12,50
Derde rang € 31,50
Tot en met 29 jaar € 12,50
Vierde rang€ 12,50
Vijfde rang (uitverkocht)

Lees minder

Links

Data en tijden

di 13 december 2022 : vanaf 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 34.00
CJP : € 12.50

Waar is het?

SPOT/Stadsschouwburg
Turfsingel 86
9711 VX GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@spotgroningen.nl

€ 34,00