Nederlands Kamerkoor - Orpheus

25 februari 2023, Grote of Jacobijnerkerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Nederlands Kamerkoor o.l.v. Grete Pedersen | Orpheus Grete Pedersen, chef-dirigent van het Noors Solistenkoor, leidt het Nederlands Kamerkoor in een reis door de onderwereld met Orpheus. De solistische topklasse van het Nederlands Kamerkoor is in goede handen bij Grete Pedersen, dirigent van het w...

Lees meer

Nederlands Kamerkoor o.l.v. Grete Pedersen | Orpheus

Grete Pedersen, chef-dirigent van het Noors Solistenkoor, leidt het Nederlands Kamerkoor in een reis door de onderwereld met Orpheus.

De solistische topklasse van het Nederlands Kamerkoor is in goede handen bij Grete Pedersen, dirigent van het wereldberoemde Noors Solistenkoor, in een muzikale hervertelling van de klassieke Orpheus-mythe. Henzes 'Orpheus Behind the Wire', geschreven voor een twaalfstemmig a-capellakoor, geeft een hedendaagse twist aan het verhaal van Orpheus en Eurydice. Het werk wordt gerekend tot de meer toegankelijke composities van Henze en bestaat uit een samenspel van klanken en lijnen die soms transparant en soms overweldigend zijn, en perfect aansluiten bij de invoelende slag van Grete Pedersen.

De 'Orphic Songs' van Ørjan Matre, gecomponeerd in opdracht van het Noors Solistenkoor, gaan in op het orfisme, een religieuze beweging die ontstond in de oud-Griekse cultuur en was gericht op de Orpheus-mythe. Matre baseerde zich voor dit werk op de oud-Griekse poëzie en verschillende orfische hymnes. Deze twee composities worden afgewisseld met werken van Monteverdi, Purcell en Martin, waardoor een traditionele én moderne muzikale blik ontstaat op de klassieke mythe van Orpheus.

Serieprijs: bestel tickets voor beide concerten van het Nederlands Kamerkoor in Leeuwarden in seizoen 22/23 en ontvang 10% korting

Lees minder

Links

Data en tijden

za 25 februari 2023 : 20:15 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 32.50
CJP : € 15.00

Waar is het?

Grote of Jacobijnerkerk
Jacobijnerkerkhof 95
8911 EN LEEUWARDEN
www.grotekerkleeuwarden.nl
info@grotekerkleeuwarden.nl