Nederlands Kamerkoor - Van Gogh in Me

28 november, SPOT/De Oosterpoort in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het Nederlands Kamerkoor neemt je in deze audiovisuele totaalervaring mee naar het Europa van eind negentiende eeuw. Een roerige tijd van nieuwe ontdekkingen, wereldwijde onrust en razendsnelle veranderingen. Maar ook de periode waarin componisten als Satie, Saint-Saëns, Debussy en Mahler veel van h...

Lees meer

Het Nederlands Kamerkoor neemt je in deze audiovisuele totaalervaring mee naar het Europa van eind negentiende eeuw. Een roerige tijd van nieuwe ontdekkingen, wereldwijde onrust en razendsnelle veranderingen. Maar ook de periode waarin componisten als Satie, Saint-Saëns, Debussy en Mahler veel van hun meeslepende repertoire schreven en twee van de beroemdste schilders ooit hun mooiste werken maakten: Vincent van Gogh en Gustav Klimt.

Samen met het Italiaanse audiovisuele collectief fuse* laat het beste koor van Nederland de grenzen tussen muziek, beeld, artiest en publiek vervagen. Zij analyseerden de schildermethodiek en het kleurgebruik van Van Gogh en Klimt en ontwikkelden algoritmes die de penseelstreken tot leven laten komen. Tijdens het concert reageren de kunstwerken live op de koorklanken én op de emotionele beleving van de zangers en het publiek. De schilderijen worden hoorbaar, de muziek wordt zichtbaar en het publiek wordt zowel toeschouwer als deelnemer.

Het idee voor deze voorstelling ontstond mede naar aanleiding van de aankomende tentoonstelling in het Van Gogh Museum en Belvedere Wenen over de inspiratiebronnen van Gustav Klimt. De muziek is tevens te horen op de nieuwe cd van het Nederlands Kamerkoor, Van Gogh in Me.

Programma en bezetting
muziek van Saint-Saëns, Debussy, Satie, Alma en Gustav Mahler, Richard Strauss en Schönberg

dirigent: Peter Dijkstra | audiovisuals: fuse* | concept: Tido Visser | artistiek adviseur: Nanine Linning | i.s.m. Van Gogh Museum en Central European University Budapest

Lees minder

Links

Data en tijden

ma 28 november 2022 : 20:15 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 34.50
Kinderen : € 12.50 (t/m 29 jaar)

Waar is het?

SPOT/De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@opsb.groningen.nl