Nederlands Kamerkoor & Ana de la Vega - De verzegelde engel

27 januari 2023, Grote of Jacobijnerkerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het Nederlands Kamerkoor en sterdwarsfluitist Ana de la Vega voeren het grootse koorwerk 'De verzegelde engel' uit o.l.v. Peter Dijkstra. Het Nederlands Kamerkoor doet Leeuwarden aan met 'De verzegelde engel', een monumentaal koorwerk van de Russische componist Rodion Sjtsjedrin in de stijl van de...

Lees meer

Het Nederlands Kamerkoor en sterdwarsfluitist Ana de la Vega voeren het grootse koorwerk 'De verzegelde engel' uit o.l.v. Peter Dijkstra.

Het Nederlands Kamerkoor doet Leeuwarden aan met 'De verzegelde engel', een monumentaal koorwerk van de Russische componist Rodion Sjtsjedrin in de stijl van de traditionele koorzang van de Russisch-orthodoxe kerk. De componist liet zich inspireren door de novelle De verzegelde engel van de Russische schrijver Nikolaj Leskov, over dorpsbewoners die een verzegeld icoon beschermen tegen de grijpgrage handen van de machthebbers. In de muzikale versie van Sjtsjedrin worden imposante koorklanken begeleid en afgewisseld door een even virtuoze als ontroerende dwarsfluitpartij.

Het koor werkt hiervoor samen met ster-dwarsfluitist Ana de la Vega, die in 2018 met haar debuutalbum wereldwijd de klassieke hitlijsten domineerde. De verzegelde engel is het jongste project in een reeks koorwerken uit de Russisch-orthodoxe traditie waarmee chef-dirigent Peter Dijkstra en het Nederlands Kamerkoor de concertzalen aandoen. Zo voerde het koor eerder Rachmaninovs Vespers en Schnittkes Concert voor koor uit – grootse koorwerken die net als het werk van Sjtsjedrin een onmiskenbare sfeer oproepen van lange pijen en bewierookte gewelven.

Serieprijs: bestel tickets voor beide concerten van het Nederlands Kamerkoor in Leeuwarden in seizoen 22/23 en ontvang 10% korting

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 27 januari 2023 : 20:15 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 32.50
CJP : € 15.00

Waar is het?

Grote of Jacobijnerkerk
Jacobijnerkerkhof 95
8911 EN LEEUWARDEN
www.grotekerkleeuwarden.nl
info@grotekerkleeuwarden.nl