NH Café: LCLS Invites Sputnik

28 mei, Popcentrum Neushoorn in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op zaterdagavond is het dansen geblazen, de fijnste dj's van Friese bodem in het Neushoorn Café. LCLS, dé clubavond zonder kapsones. Neushoorn en dance-collectief Sputnik slaan de handen ineen en presenteren op de laatste zaterdag van mei een editie van LCLS. LCLS (> 'Locals' zonder klinkers; lekk...

Lees meer

Op zaterdagavond is het dansen geblazen, de fijnste dj's van Friese bodem in het Neushoorn Café.

LCLS, dé clubavond zonder kapsones. Neushoorn en dance-collectief Sputnik slaan de handen ineen en presenteren op de laatste zaterdag van mei een editie van LCLS.

LCLS (> 'Locals' zonder klinkers; lekker hip) is in het leven geroepen om underground dance organisaties een plek te geven waar zij kunnen shinen. Verwacht truckladingen vol vette beats, keiharde drops en heerlijke grooves.

SPUTNIK, zeker geen onbekende organisatie in het Leeuwarder nachtleven. De laatste jaren is dit concept door Wietze Young nieuw leven in geblazen met een andere insteek! Zij bieden een podium voor zowel nationale, internationale en locale acts binnen de techno scène. Jong, oud, ervaren of beginnend. Sputnik biedt een podium voor iedere liefhebber.

LINE-UP:

JURRE
Deze jonge kunstenaar uit Friesland is naast DJ ook een begenadigd schilder en muziekkunstenaar. Tijdens zijn sets probeer hij constant het onverwachte, onderdeel te maken van het verhaal dat hij wil vertellen. Technomuziek stelt hem in staat om deze abstractie vol atmosferische en industriële elementen te laten zien, gecombineerd met verschillende melodieën. Laat je verrassen door JURRE!

Nottin
Met een groot hart voor elektronische muziek staat Nottin bekend om haar psychedelische electrobreaks, neurosnoeiers en bunkerig gewaagde meebeukers. Techno, electro etc.. van Chicago tot Detroit en Berlijn tot New York en alles daartussenin. Door het sluiten van de nachtclubs kon ze geen fysieke shows geven, maar ze heeft zeker niet stil gezeten. Vanuit huis streamden ze een aantal keren een live set. Zo kon er thuis gedanst worden op de elektronische DJ sets. No club does not mean no dancefloor. Ze brengt een dikke koffer vinyl met een mix van avontuurlijke electro, bunkerige techno en psychedelische buitenbeen-genres mee. Eerder dit jaar was ze al eens te gast in het Neushoorn Café en je hebt in het afgelopen jaar misschien wel eens een van de live streams vanuit huis meegepakt. Eindelijk mag ze zich weer begeven in haar natuurlijke habitat: de dj booth en een vol huis dat meetrilt.

Wietze Young
Jij woont in Friesland, houdt van techno, maar hebt nog nooit van Wietze Young gehoord??!! Dan heb je onder 2 stenen geleefd. In 1993 begon deze Local Legend als Hardcore DJ en 2001 heeft hij Techno als grote liefde in zijn hart gesloten. Op zijn Facebook page staat: "I am Wietze Young - Techno Artist. My only job is to make you dance!" Say no more!

Thalia
Thalia begon haar carrière in de jaren ‘90, toen de opkomende dance scene allerlei stijlen muziek meebracht. Ze leerde de ins and outs van het mixen door vinyl te draaien, door zich aan te passen aan een breed scala aan genres en uiteindelijk vond ze haar passie in de housemuziek. Ze neemt het publiek mee door verschillende elementen te combineren. De stijl van deze muzikale artiest kenmerkt zich door de melodieuze, rauwe deep sound tot aan harde old school sound. Met atmosferische en industriële elementen, gecombineerd met rave-invloeden en acid-sounds, volgt ze haar passie en weet ze het publiek mee te nemen in haar unieke stijl. Haar sound wordt beschreven als ‘music with a feeling of soul’, vanwege haar meeslepende klanken. Over Local Legends gesproken, dit is er één.

Shane Belles
De in Leeuwarden gevestigde dj/producer Shane Belles komt op vroege leeftijd in aanraking met muziek en speelt gedurende zijn jeugd piano. Het geluid van techno en house trekt uiteindelijk zijn aandacht, waarna hij zijn eigen muziek begint te produceren. Hij richt zich nu vooral op de melodieuze en groovy kant van techno en house. Met deze eigen sound hoopt hij anderen te inspireren. Inmiddels is zijn eerste EP een feit en uitgebracht op het gerenommeerde NDSM Records.

Zaal: NH Café

Lees minder

Links

Data en tijden

za 28 mei 2022 : vanaf 23:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Popcentrum Neushoorn
Ruiterskwartier 41
8911 BP LEEUWARDEN
058 303 07 30
www.neushoorn.nl
info@neushoorn.nl

gratis