Nico Koster ontmoet Karel Appel

19 november 2021 t/m 13 maart 2022, Museum Nienoord in LEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Nico Koster ontmoet Karel Appel. Op vrijdag 26 november om 16:00 uur opent kunstcriticus Eric Bos de tentoonstelling ‘Nico Koster ontmoet Karel Appel’. Tot en met 13 maart 2022 zal de tentoonstelling te zien zijn in Museum Nienoord. Eerder dit jaar exposeerde Nico Koster al een deel van zijn oeuvr...

Lees meer

Nico Koster ontmoet Karel Appel.

Op vrijdag 26 november om 16:00 uur opent kunstcriticus Eric Bos de tentoonstelling ‘Nico Koster ontmoet Karel Appel’. Tot en met 13 maart 2022 zal de tentoonstelling te zien zijn in Museum Nienoord.

Eerder dit jaar exposeerde Nico Koster al een deel van zijn oeuvre in Museum Nienoord. Helaas was deze tentoonstelling lang gesloten vanwege de lockdown. Nu is Nico Koster terug. Maar dan wel met een uniek inkijkje in het leven van Karel Appel. Zilveren camera winnaar Nico Koster fotografeerde jarenlang voor de Telegraaf.

Hij houdt van sensatie en is trots op de grote namen die hij heeft gefotografeerd. Dat John Lennon en Yoko Ono, Arthur Rubinstein, David Bowie en Bill Clinton op de cover kwamen van zijn boek, was voor Koster belangrijk. Hij ontwikkelde een zwak voor kunstenaars, zo ook voor Karel Appel. Appel had gevoel voor publiciteit zei Koster in de Revu. ‘Dan belde hij me en zei: kom maar langs, ik ga dit of dat doen’. Net als Koster hield ook Appel van sensatie en het glamourwereldje. Zij werden bevriend en Koster logeerde dan ook regelmatig op het Franse chateau van Appel.

Niemand heeft Appel zo vaak vastgelegd als Nico Koster. Appel beschilderde in opdracht van vliegtuigmaatschappij Fokker het modelvliegtuig ‘F28 Fellowship’ voor de grote luchtvaartshow in Parijs. Hiervoor werd Koster ingevlogen naar de woonplaats van Karel Appel in New York om het vast te leggen. Later werd dit een iconisch beeld door de WTC op de achtergrond. Toen Appel exposeerde in Parijs en Tokyo, was Koster er weer bij. Koster volgde Appel in totaal 30 jaar lang. Hij hield zoveel van het werk van Appel dat hij Jaski Gallery opende en zijn werk daar verkocht.

Het boek ‘Appel. Een leven in foto’s’ kost 30 euro in onze museumshop en is een uitgave van Waanders en Jaski Gallery in Amsterdam. Van 19 november 2021 tot en met 13 maart 2022 zijn persoonlijk geselecteerde foto’s door Nico Koster uit zijn boek te zien in Museum Nienoord.

Lees minder

Links

Data en tijden

vrijdag 19 november 2021 t/m zondag 13 maart 2022

zondag : 12:00-16:30
vrijdag : 12:00-16:30
zaterdag : 12:00-16:30

Toelichting: kerstvakantie geopend

Prijzen

Volwassenen : € 6.50
Kinderen : Gratis (t/m 7 jaar)
Kinderen : € 3.50 (8 t/m 14 jaar )

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Museum Nienoord
Nienoord 1
9351 AC LEEK
0594 512260
www.museumnienoord.nl
Info@Rijtuigmuseum.nl

€ 6,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader