Nieuw licht: Marli Huijer

12 april in Der Aa-kerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Coen Simon en Frank Meester spreken in de serie Nieuw Licht donderdag 12 april in de Der Aa-kerk met filosoof Marli Huijer over haar essay Beminnen, waarin ze pleit voor een nieuwe seksuele revolutie.

Coreferent deze avond is Trudy Dehue.

Seksuele vrijheid
Filosoof Marli Huijer bestudeert in Beminnen de ideologie van de seksuele vrijheid. Hebben we sinds de revolutie van de jaren zestig werkelijk aan vrijheid gewonnen? Onophoudelijk vertellen we of we homo, hetero, poly-amoureus, happy single of monogaam zijn. Mensen en culturen die er anders over denken, willen we bekeren tot onze vrijheid. Aandacht voor hoe we beminnen en of we er wel van genieten, is er nauwelijks.

Michel Foucault
De Franse denker Michel Foucault vond dat het accentueren van de seksuele gerichtheid de vrijheid niet vergroot, maar juist beperkt. Filosoof Marli Huijer herleest zijn Geschiedenis van de seksualiteit en vraagt zich af hoe te beminnen zonder je in een identiteit vast te leggen. In Beminnen pleit Marli Huijer voor een nieuwe seksuele revolutie.

Trudy Dehue
Coreferent deze avond is Trudy Dehue, emeritus-hoogleraar Theorie en geschiedenis van de psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij studeerde psychologie en filosofie en werd bekend door haar boeken De depressie-epidemie en Betere mensen. Over gezondheid als keuze en koopwaar.

De bedenkers van Nieuw Licht
Coen Simon is schrijver en filosoof. Zijn essays in NRC Handelsblad, nrc.next en Trouw zijn spraakmakend in het publieke debat. Van hem verschenen onder meer de boeken Waarom we onszelf zoeken maar niet vinden en Filosoferen is makkelijker als je denkt. In 2012 won hij de Socrates Wisselbeker voor het beste filosofieboek met En toen wisten we alles.

Frank Meester is filosoof, schrijver en publicist. Van zijn hand verscheen onder meer Zie mij. Filosofie van de ijdelheid en Islam. Samen met zijn broer Maarten schreef hij de bestseller Meesters in de filosofie en met denker des vaderlands Marli Huijer publiceerde hij Goudmijn van het denken.

Links

https://www.blgroningen.nl/agenda/marli-huijer

Data en tijden

do 12 april 2018 : 20:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 7.50
Kinderen : € 7.50
65 plus : € 7.50
CJP : € 5.00

Toelichting: Studium Generale-kortingspas en studenten € 5.00 .

Voorverkoop: www.blgroningen.nl/agenda (servicekosten: € 1.50 per bestelling) en bij Boekhandel Van der Velde (Akerkhof) en Boekhandel Godert Walter.

Waar is het?

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB GRONINGEN
050 3181433
www.aakerk.nl
info@blgroningen.nl

€ 7,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen